TİC Holding Header
  • USD 32.342
  • EUR 35.196
  • Altın 2248.293
  • BIST 100 8792.15
  • Siyaset

​Kızılay Genel Başkanı'ndan kayyum kararına tepki

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yerel mahkemenin Kızılay'a kayyum atanması karına tepki gösterdi. Kınık, 'Kızılay'ı hırsızlara, FETÖ'cülere, güçlü Türkiye ve güçlü Kızılay düşmanlarına teslim etmeyeceğiz' dedi.
​Kızılay Genel Başkanı'ndan kayyum kararına tepki
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yerel mahkemenin Kızılay’ı kayyum eliyle olağanüstü genel kurula götürme kararına ilişkin Kızılay sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz'dan sonra FETÖ bağlantısı tespit edilen şube başkanlarının görevden alındığını ve toplanan bağışları bağışları yerine ulaştırmayan şubelerin kapatıldığına dikkat çeken Kınık, 'Kızılay olağanüstü kongreye götürülsün' başvurusu yapanların da bu eski delegeler olduğunu kaydetti.

"Kızılay'ın temel ilkelerini ihlal ettiler"

Kınık, mahkemeye, 'Kızılay olağanüstü kongreye götürülsün' başvurusu yapanların Kızılay'ın temel ilkesi olan başlıkları ihlal ettiğini, birbirinden farklı gurupların kişisel husumetle bir araya gelmelerinden oluştuğunu söyledi.

Kınık şunları söyledi: "Şöyle ki; Kızılay yönetimi, 15 Temmuz kalkışmasının ardından yapılan çalışmalarla FETÖ ile ilişkisi tespit edilen bir kısım şube başkanını görevden almış, bazı şubeleri kapatmış ve yeni heyetlerle yeniden milletinin hizmetine sunmuştur. Yine 15 Temmuz sürecinde milletinin yanında olması ve milletinin geleceğine sahip çıkma yükümlülüğünü taşıması gerekirken, alanlara çıkmayan, milletin yanında yer almayan kimi şubeler de aynı akıbeti yaşamıştır.

Toplanan bağışları yerine ulaştırmayan şubeleri kapattık"

Kızılay’ın milletinden emanet aldığı bağışları yerine ulaştırmayan, daha fazla insana ulaşmak için hiçbir faaliyet yapmayan şubeler de kapatılmıştır. Teftiş Kurulu’nun yaptığı incelemelerde emanete ihanet ettiği belirlenen şubelerde benzer bir şekilde görevden el çektirilmiştir."

"Milletimizi Kızılay'a sahip çıkmaya davet ediyoruz"

Mahkemenin kararını eleştiren Kınık, "Kızılay'ı hukuk şekil şartları bakımından olağanüstü kongreye götürecek sayıya ulaşılamamıştır. 15 gün içinde bize tebliğ edilmesi gerekn imzalar 15 gün dolduktan sonra bize tebliğ edildi. Ancak bilirkişi bir hukuk katliamı yaptı ve bu imzaları geçerli saydı. Yerel mahkemenin kararları Yargıtay'da temyize açıktır bu bakımdan itirazımız yapacağız. Hukuki mücadelemiz devam edecek. Kızılay'ı hırsızlara, FETÖ'cülere, güçlü Türkiye ve güçlü Kızılay düşmanlarına teslim etmeyeceğiz. Halkımızı Kızılay'a sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.
Yorum Yazın