TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Lütfi Elvan, başkanlık sistemini anlattı

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, başkanlık sistemini anlattı.
Lütfi Elvan, başkanlık sistemini anlattı
ANTALYA / İHA - Türkiye’de başkanlık sisteminin değil, kişilerin tartışıldığını belirten Elvan, “Avrupa’da hantal bir karar alma sistemi var. Türkiye’de başkanlık sitemi olursa meclisimiz olacak, çapraz kontrol sistemi olacak. Özgür bir Türkiye’den yanayız. Çok hızlı karar alma süreçleri olsun, vesayeti kökünden kazıyan anlayış Türkiye’de hakim olsun” dedi.

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, seçim çalışmaları kapsamında Antalyalı genç iş adamlarına seslendi.

Antalya Genç İşadamları Derneği’nin (ANTGİAD) düzenlediği toplantıda iş adamlarına seslenen Elvan, Avrupa’nın iş gücünün bittiğinin rekabetin azaldığını ve Avrupa’nın kan kaybetmeye başladığını söyledi. Antalya’ya gelirken tek amacının başta ulaşım olmak üzere Antalya’nın bütün sorunlarını çözmeyi hedeflediğini belirten Elvan, şöyle konuştu:
“Avrupa’daki vatandaşlarımızla bir araya geldim. Artık Avrupa’daki gelişmenin bittiğini rekabet gücünün azaldığını ve Avrupa’nın her geçen gün kan kaybettiğini ifade ediyorlar. ‘Bin liralık gelirim olsun Türkiye’de yaşarım’ diyen çok sayıda vatandaşımız var. Antalya’ya gelirken sadece tek bir amaç için geldim Antalya’ya başta ulaşım olmak üzere hizmet için geldim. Ulaşımla ilgili sıkıntılarını teke teker çözülmesi için buraya geldim” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın en önemli sorunlarından birisinin ulaşım olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Elvan, sorunlar çözülmesi için çok sayıda yatırımların olduğunu söyledi. Özellikle ulaşımın geliştirilmesi için havaalanı ve deniz yoluyla ulaşıma da ağırlık verdiklerini belirten Elvan, seçimlerin ardından projelerin hayata geçirilmesi için daha hızlı bir tempoyla çalışacaklarını kaydetti.

BATI ANTALYA’DA HAVAALANI İÇİN YER TESPİTİ BAŞLADI
Antalya’nın batısına yapımı planlanan havaalanı için çalışmaların sürdüğünü belirten Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı müsteşarı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ekiplerinin bugün itibariyle Antalya’nın batısında havalimanı yapılacak yerin tespiti için havadan ve karadan gerekli incelemeleri yerinde başlattıklarını söyledi.

“SÖZ VERDİK Mİ YAPARIZ”
Önceki dönem milletvekilliğinde yapmak istediği projelere “Hayal” diyenlerin olduğunu belirten Elvan, bugün projelerinin tamamını gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi. Antalya’ya gönderildiği için Antalya’ya hızlı tren projeleri hazırlamadığını 3 yıldır bu projeler üzerinde çalıştığını belirten Elvan, “Antalya Konya Kayseri hızlı tren hattıyla Isparta Burdur Afyon Kütahya Eskişehir hat projelerine 3 yıldır çalışıyoruz. Biz çok öncesinden projelere başladık. Biz söz verdik mi yaparız” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ANLATTI
Elvan, ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Okan Keşci’nin isteği üzerine AK Parti’nin önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi hedeflediği başkanlık sistemi hakkında da bilgiler verdi. Başkanlık sistemiyle Türkiye’ye diktatörlüğün geleceği konusunda yanlış algı oluşturulduğunu belirtti. Karar alma süreçlerinin daha hızlı işlemesi ve Avrupa’daki gibi hantal olmaması için böyle bir sürecin zorunlu hale geldiğini ifade eden Elvan, “Karar alma süreçlerini hantalsa ki Avrupa’da öyledir. O zaman sıkıntıyla karşı karşıya kalırsınız. Biz diyoruz ki çok hızlı karar alma süreçleri olsun vesayeti kökünden kazıyan anlayış Türkiye’de hakim olsun. Diktatörlük totaliter bir rejim demek değildir parlamenter sistemde başkanlık sisteminde bu tip yapılar vardır. Demokrasi açısından iki sisteminde bir birinden farkı yoktur” dedi.

ABD de totaliter bir rejimin olmadığını ve başkanlığı denetleyen sistemin olduğunu aynı denetlemeyi Türkiye’de ise meclisin yapacağını vurgulayan Elvan sözlerini şöyle sürdürdü:
“ABD totaliter rejim mi var? Yoktur. Bizde başkanlık sitemi olursa meclisimiz olacak, çapraz kontrol sistemi olacak. Biz vatandaşımız ne isterse onu yaparız. Vatandaşımızın beklentileriyle bizim beklentilerimiz örtüşmüştür. Onların sorunu bizim sorunumuz olmuştur. Başkanlık sisteminin esastan hiç tartışılmadığını görüyoruz. Kişiler üzerinden tartışma yürütülmeye çalışılıyor ve totaliter sistem gibi bir anlayış ortaya konulmak isteniyor, ama bu yanlış. Özgür bir Türkiye’den yanayız. Özgürce insanlar konuşabiliyor tartışabiliyorsa doğruya ancak o zaman ulaşırsınız tartışmanın olmadığı doğruyu rasyoneli bulmanız mümkün değildir. Demokratikleşme çıtasının daha da yukarı çıkartılması gerekiyor. Daha özgür bir Türkiye daha çok konuşan üreten bir Türkiye’ye ihtiyacımız var” dedi.
Yorum Yazın