TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Maliye Bakanlığı’ndan, Fener'e yok, Bilal'e bedava haberine yalanlama

Mali Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir gazetenin manşetinde yer alan 'Fener’e yok, Bilal’e bedava' başlıklı haberle ilgili, hiçbir kuruma özel muamelenin söz konusu olamayacağı belirtilerek,
Maliye Bakanlığı’ndan, Fener'e yok, Bilal'e bedava haberine yalanlama
 “Teknik bilgi eksikliğinden ötürü yapılan bu tarz yanlış, bilinçli, kamuoyunu yanıltıcı haberlere karşı da tüm hukuki haklarımız kullanılacaktır” denildi.

İHA -
Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi’nin bugün “Fener’e yok, Bilal’e bedava” manşeti ile kamuoyunu yanıltıcı çarpıtma bir haber yaptığı ifade edildi. Maliye Bakanlığı’nın kamu yararı bulunan tüm vakıf, dernek ve vakıf üniversitelerine ayırt etmeksizin hukukun ve mevzuatın öngördüğü çerçevede eğitim amaçlı olarak gerekli arazi tahsislerini yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

“Bu çerçevede Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, vakıflarca kurulan yüksek öğretim kurumlarına eğitim amaçlı irtifak hakkı tesisinde rayiç bedelin binde 5’i karşılığında irtifak hakkı verilmektedir. Bu genel bir kuraldır ancak ticari amaçlarla irtifak hakkı tesisi ise bu kapsam dışındadır. Dolayısıyla habere konu edildiği şekilde hiçbir kuruma özel muamele söz konusu dahi olamaz. Teknik bilgi eksikliğinden ötürü yapılan bu tarz yanlış, bilinçli, kamuoyunu yanıltıcı haberlere karşı da tüm hukuki haklarımız kullanılacaktır.”
Yorum Yazın