TİC Holding Header
  • USD 32.566
  • EUR 35.024
  • Altın 2423.536
  • BIST 100 9716.56
  • Siyaset

'Meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis’te yaşanan gerginlikle ilgili, 'Meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı. Hakaret edenleri toplasanız sayısı 10’u geçmeyecek. Meclis televizyonundan yayınlandığı için herkesin dikkatini çekiyor' dedi.
'Meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı'
İHA - Bursa’da partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe’nin tanıtım toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündemi de değerlendirdi. Bütçe görüşmelerinde görülmek istenmeyen manzaralar yaşandığını anlatan Arınç, "Zaman zaman tartışmalar oldu. Burada hiç görmek istemediğimiz şey, bazı kendini bilmezlerin sarf ettiği sözler sebebiyle, hakaretler sebebiyle meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı. İlk kez olmuyor. Bu olaylar, hakaret edenleri toplasanız sayısı 10’u geçmeyecek insan tarafından çıkarılıyor. Meclis televizyonundan yayınlandığı için herkesin dikkatini çekiyor. Sinirlerin gerildiği kavga ortamının yaşanabilecek olması hepimizi üzüyor, hepimizin görmek istemediği manzaralar. 11 gün sonunda 2014 mali bütçesi kabul edilecek" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinde geçmişte yüzde 47 olan oy oranını yüzde 50-60’lara çıkarmak istediklerini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçim çok önemli. Bu seçim Türkiye’de AK Parti’nin yüksek oyla halktan güven topladığını gösterirse arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk defa halkımız tarafından yapılacaktır. Türk siyasi tarihinde parlamentodan kavgalı çıkmış olan Cumhurbaşkanlığı bundan sonra halk oylaması ile seçilecektir. 2 ay sonra yapılacak bu seçimlerde de Allah’ın izniyle partimizin göstereceği aday ilk turda yüzde 51 ile değil daha fazlasıyla seçilmelidir. Onun müjdesini 30 Mart’taki sonuç belirleyecek. 2015’teki milletvekili seçimi birbirini tetikleyen sonuçla bizi 4. dönem inşallah tek başına iktidara götürecek. Hizmetler büyüyecek, Türkiye kazanacaktır. Kim nerede olursa olsun bizim AK partimiz var. AK Parti Türkiye’nin tek ve önemli şansıdır. Eğer AK parti hükümetleri giderse Türkiye’nin geleceği bakımından çok büyük endişeler taşıyabiliriz. Her partinin iktidar olma hülyası vardır, onlar çalışacak ama biz daha çok çalışacağız. Türkiye’yi yönetilemez hale getirmeye çalışanlar, ekonomik buhran çıkarmak için iç ve dış mihrakların iş birliği var. Sokakları hareketlendirmek isteyenler olabilir. Siyasi gücü olmadığı için bunlardan medet bekleyenler olabilir. Halkımız bunlara itibar etmiyor. Bizim de bu oyunlara karşı uyanık olmamız lazım. Çözüm sürecinin başarılı olmasının Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarını nasıl çözebileceğini, yeniden kardeş kucaklaşmasına yol açıp topyekun kalkınmaya ülkeyi götüreceğine inanıyoruz. Aşırı ırkçı söylemlerin Türkiye’ye faydası yok. Bir taraftan Kürt milliyetçiliği, bir taraftan Türk milliyetçiliği var. Bunu ırkçılığa dönüştürürseniz bu bölünme ve parçalanmalara yol açar. Etnik kimlik üzerine siyaset yapanlar ülkeye ve kendi partilerine zarar veriyor. Biz birleştirici ve bütünleştiriciyiz. Halkın yüzde 90’dan fazlası çözüm sürecine inanmış; huzur ortamını kimselere kaptırmak istemiyor. Terörden beslenen iç ve dış mihrakların bunu zora soktuğunu biliyoruz. Dirayetli olacağız, hakim olma noktasında halkla çok buluşmaya, halkın sürece yardımcı olacağına inanıyoruz. Türk siyaseti üzerinde AK Parti’nin daha önemli hale geldiğini vurgulamak önemlidir."

"ALTEPE’YE MUHALİF OLDUĞUM HABERLERİ DEDİKODUYDU"
Arınç, Altepe’nin adaylığına muhalif olmadığını belirterek, “Altepe’nin adaylığına muhalif olduğum ve bulunmadığım dedikoduları vardı. Hepsi dedikoduydu. Başbakan da Sayın Altepe de biliyordu. O günkü sevince katılamamıştım. Ben de Bursa Büyükşehir Belediye Bakanımız ve başkan adayımız olan değerli kardeşim Recep Altepe’yi tebrik ediyorum. Rabbim mahcup etmesin, inşallah seçim sonuçları Bursa’da büyük bir zaferle ilan edildiğinde görevimizi yapmış olacağız. En büyük zafer müjdesini Bursa’dan vermiş olacağız” dedi.

"GEÇMİŞTE BİRLEŞENLER, AK PARTİ’YE KARŞI ŞİMDİ GÖKTEN ZEMBİLLE GÜÇLÜ ADAYLAR ÇIKARIYORLAR"
Yarın İzmir’le AK Parti’nin 30 büyükşehir tamamında adaylarını açıklamış olacağına dikkat çeken Arınç şunları söyledi:

“Yarın Başbakanımız İzmir’de olacak. Bugüne kadar 30 büyükşehirin tamamına yakını açıklanmış olacak. 14-15 Aralık’ta Antalya’da olacak. Bölge ve Antalya Büyükşehir adayını açıklayacak. Bütün adaylarımız birbirinden değerli arkadaşlarımız. Onlar da Bursa gibi her zaman başarının peşinde. 2014 Mart seçimlerinin önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hem sosyal hem siyasi bakımdan sebepleri var. 16 olan büyükşehir sayısı 30’a çıktı. 30 büyükşehirdeki nüfusun toplamı yüzde 76. 76 milyon nüfusun yüzde 76’sı 30 büyükşehirde yaşıyor. Büyükşehir belediyelerinin mali imkanları artacak, merkez büyükşehirle en uç noktadaki mahallenin hizmet alacağını söyleyebiliriz. Mülki sınırlar belediye sınırları oldu. Muhalefet karşı çıktı. Oy kullanmadı, karşı çıktı. Yerel yönetimlere demokratik özerklik getirileceğini öne sürdü. Çekinceler kısa zamanda kalkacak. Yerel yönetimler özerklik şartını yerine getirmişiz. Büyükşehirlerin hizmet ve yönetim bakımından daha faydalı, daha iyi olduğunu düşündük. Muhalefet partisi mahkemeye götürdü. CHP ve MHP, bu kanunun Anayasa’ya aykırı olduğunu, ülkeyi böleceğini ifade etti. Bu yanlış talepleri AYM reddetti. Şimdi hepsi harıl harıl büyükşehirlere nereden aday bulacağız, nasıl kazanacağız telaşına düştü. Aday çıkaramayanlar gökten zembille inenleri tek aday olarak çıkarma durumuna düştü. Başarılı AK Parti adaylarının karşısında kim kazanabilir heyecanındalar. AK Parti dominant partidir. Yüzde 50 oy almış bir partidir. Bunu arttıracak gibi de görünmektedir. Bütün olumsuz sözlere, propagandalara rağmen AK Parti milletin gönlünde öyle bir yer etti ki söküp çıkaramıyorlar. 2009’da AK Parti’nin karşısına birleşerek çıkıp muvaffak olamayanlar, toplumun bütün kesimlerine sıcak gelecek kişileri aday gösteriyor. Bu, siyasete yaptığımız önemli katkıdır. AK Parti karşısında AK Parti’ye benzeyen kişileri aday sunma ihtiyacı duyuyorlarsa, Türkiye bundan çok şey kazanacaktır. Bizim bu seçimlerde büyükşehirlerin 30’unda da iddiamızın olduğunu herkes biliyor.”

“SEÇİM SONUÇLARINI KESİN TAHMİN ETME ZOR, İNSAN MOBİL BİR VARLIKTIR”
Her partinin seçimlere sıkı hazırlandığını ifade eden Arınç, “Anketler sıkı bir yarışa gireceğimizi gösteriyor. Oralardan daha çok oy alacak kişiler üzerinde adaylarımızı yoğunlaştırıyoruz. Her parti bu seçimlere asılıyor, kazanmak için oyunu arttırmak için çalışıyor. Seçim zor iştir. Her seçimin sonucunu tespit etmek mümkün değil. İnsan mobil bir varlıktır. Duvardaki tablo gibi yıllardır aynı istikamete bakmaz. Sağa sola dönüyorum, gündüz bir şey düşünüyorum, ertesi gün farklı karar verebiliyorum. Seçmen profiline baktığımızda ne zaman, nerede bir karar vereceğini aşağı yukarı tahmin edebiliriz. Ama kesinlik arz etmez. Biz bütün imkanları kullanmak, tam kapasiteyle çalışmak zorundayız. En iyi aday, kötü aday göreceli şeylerdir. Siyaset noktasında şöyledir: Ahlaklı, inançlı, işini iyi yapan insan olmalı, kendi özel hayatında düzgün olmalı, kendi işinde başarılı ekonomik bağımsızlığı olmalıdır. Benim geçmişte siyaset yaptığım partilerde fakir kişilerle çalıştık. Kemer bulamadığı için iple pantolon bağlayan aday bilirim. Bırakın kendi çay içmesi, yanındaki misafirine çay ikram edemeyen, samimi, ama ekonomik bağımsızlığı olmayan adaylar bilirim. O zaman aday olmak bir görevdi. İsteğe bağlı değildi. Alacağımız sonuç değil, yapacağımız iş önemliydi. Kim var dendiğinde, arkasına, önüne, yukarı, aşağı bakmadan ben varım diyorsa, orada o dava, o parti, o inanç, o düşünce vardır. Türkiye’de bugün bazı partilerin tabelası kalmadı ama bazı siyasi düşünceler en büyük sıcaklığıyla yaşıyor. Bunun adına inanç derler. İnanç uğrunda hayatını feda edenler arkalarına baktığında on binleri görebilirler” dedi.

“BİZİM İÇİMİZDE KİRLİ İNSANLARIN YERİ OLAMAZ”
Oylarını yüzde 60’lara yaklaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Arınç, “2009’u esas aldığımızda yüzde 47 oyu az görüyoruz. Bu kadar hizmetlerden sonra halkın karşısına gittiğimizde yüzde 50’lere, 60’lara ulaştırmalıyız. Rakam telaffuz etmek yerine her gün daha ileride olmalıdır. Biz burada hakkıyla kazanabildik demeliyiz. Türkiye geneline yansısın. Üç puan Türkiye genelinde arttırırsak, Bursa hakkıyla vazifesini yapmış diyebiliriz. Çok çalışacağız, her kapıyı çalacağız. Gönlünü kırdıklarımızla kucaklaşacağız, hizmetlerde eksikleri hemen gidereceğiz. Sıcak ilişki göstereceğiz. Anketleri ve başkanlar hakkındaki kanaatleri biliyoruz. Çok büyük işler yapmış başkanlar halka sorulduğunda çok büyük onay görmediler. Evet, hizmetler çok büyük, ama halkla ilişkiler çok zayıf. Halkla ilişkiler başkanlar için önemlidir. Elini tutup, sırtını sıvazladınız ise, kahve içmeye gittiyseniz, size ziyarete geldiğinde kapınızı açık tuttuysanız o kadar başarılısınız. Kimse sizin yaptığınız yola, hastaneye, binaya bakmaz. Sizin ona sıcaklığınıza göre hareket eder. Bazı yerlerde yolsuzluktan ismi ayyuka çıkanlar ankete sokuluyor. Çıkan sonuç makusen mütenasip. Ters orantılı. Bu adamın hırsızlığını biliyoruz, farklı sonuç çıkıyor. Analiz ediyorsun, nasıl oy verirsin. Biliyorum ama, o benim şöyle işimi çözmüştü. Kapısına gittiğimde çay ısmarlamıştı, düğünüme, nikahıma geldi. O ilişki öbürlerinin üzerini örtüyor. Garip bir şey. İnsanlar da, biz de garibiz. Bunlara öncelik veriyorlar. Manisa’da bir nikaha katıldım. İlk defa belediye başkanı bizzat nikah kıydı. Bizim bütün belediye başkanlarımız çok başarılı, temiz, ahlaklı insanlar. Kişisel eksikleri, zaafları olabilir. Biz kötü işler yaptığını düşünmeyiz. Bize yakışmayan insanları duymamız bile, ateş olmayan yerden duman çıkması bile ona göre karar vermemizi gerektirmiştir. Temiz bir partiyiz, temiz kalmaya mecburuz. Bizim içimizde kirli insanların hiçbir zaman yeri olmaz” şeklinde konuştu.

"ALTEPE ERKEN HAREKET ETTİ"
Altepe’nin tek kişilik yarışta başarılı olduğunu belirten Arınç, “Çok önceden varım dedi. Bana hizmet düşerse hazırım dedi. Erken söyledi, geç söyledi, önemli değil. Varım dedi. İl başkanımız çok sonraları ben de varım dedi. 1 Aralık’ta istifasını verdi. Şüphesiz hepsi değerlendirmeye alındı. İki adayda değerlendirme kolay. 15 tane başkan adayımız var Harmancık’ta. Altepe neden tercih sebebi oldu? Beş yıl içinde yaptığı başarılı hizmetler. Bu hizmetler içinde çok eleştirilen, her zaman konuşulan Doğanbey’de olabilir. Aslolan şey yapılan hayırlı işlerin başarısızlıklara göre çok daha fazla olmasıdır. Kişiliği üzerinde tereddüde mahal kalmamıştır. Bugüne kadar sınavlarda başarıyla çıkmıştır. Belediye başkanlığı konusunda Altepe’nin ikinci bir dönem daha hizmet etmesi gerektiğini gösterir. Biz de buna inanıyoruz ve arkasındayız. Herkes bir şey söyler, şüphesiz bir yerde karar verilecektir. Bu boş bir karar değildir. Herkes mutmain olsun. Bunda hayır vardır. Yapılan işler takdir dilmiş, dikkate alınmıştır. Biz başkanımızdan partimizin Bursa ve Türkiye’deki oy ortalamasını çok yükseklere çıkaracak en güçlü sonuçla kazanmasını isteriz. O, ekibi ve partimizle çalışmalarını yapacaktır. Biz de her zaman, her konuda bütün gayretlerimizle çalışacağız. Bursa’nın ilçeleri de çok önemli. Merkezdeki büyük ilçelerimiz Türkiye’deki çok ilin nüfusundan fazladır. Rehavete girmemeliyiz. Herkesin sandığa gitmesini temin etmeliyiz. İşi bir an bırakırsanız çözülme başlayabilir. Diğer adaylar bizim düşmanlarımız değil, rakiplerimiz. Onlar da çalışmak için büyük gayret gösterecekler. Partileriyle bizi tökezletmek için ellerinden geleni yapacaklar. Bir yarışın içinde olduğumuzu unutmayalım. Bizden bir oy bile kaybolmamalı” dedi.

“ADAYLAR ENDİŞELİ OLMASIN”
Aday adaylarının kendileri için en isabetli kararın verileceğinden endişesi olmamasını isteyen Arınç, "Hiçbir zaman kıskançlık, küskünlük olmasın. ’Nasip değilmiş, ben partimin bir neferiyim, başarı için adaydan daha fazla koşacağım’ diyen insanlar yarışı baştan kazanmıştır. Ben karar verme noktasında olsaydım zorlanırdım. Kendi işim, kendi yetkim, görevim ne kadarsa ondan bir gram fazlasını kullanmam. Hizipçilik yapmam. Partiyi şunun veya bunun partisi, bunun hizbi, kliği haline getirmek, dünyada yapılacak en büyük kötülüktür. ’Küçük olsun benim olsun’ yerine, ’Büyük olsun hepimizin olsun’ mantığıyla hareket ediyoruz. Altepe’nin adaylığını Başbakanımız açıklamadan önce açıklamadım. Bu iş böyle olursa tatlı olur. Bana düşen, bu adaylar konusunda görüşüm sorulduğunda bildiklerimi söylerim. Doğru olmasını arzu ederim. Bursa gibi il görmedim. Herkes AK Parti’ye oy vermek istiyor, biz almasını bilelim. Almasını bilirsek yüzde 60’ları bulacağımıza herkes inansın. İş bize düşüyor. Doğru kararlar vermede Allah bize yardım etsin. Kimseyi kimsenin önüne şahsi hesaplarla geçirmemek lazım” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri