TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Metin Çelik, '85 kısıtlı kişinin oy kullandığı yönünde iddialar var'

Kastamonu'daki seçim sonuçlarına ilişkin MHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı itirazı değerlendiren AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik, MHP'nin gündemi değiştirmeye ve kafa karışıklığı oluşturmaya çalıştığını iddia etti.
Metin Çelik, '85 kısıtlı kişinin oy kullandığı yönünde iddialar var'
AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik, MHP'nin öne sürdüğü iddialar üzerine YSK'nın, İl Seçim Kurulu'nca iddiaların incelenerek bilgi verilmesine dönük ara kararını değerlendirdi.

AK Parti olarak kendilerinin de tekrar inceleme yaptıklarını belirten Çelik, şöyle konuştu: “Asker olan 310 kişinin oy kullandığı yönünde iddia var. Ancak yaptığımız araştırmada, bu kişilerin ya terhis olduklarını ya da tecilli konumda olduklarını öğrendik. 85 kısıtlı kişinin oy kullandığı yönünde iddialar var. Yaptığımız kısmi araştırmada, bu kişilerin çoğunun bedensel engelli olduklarını, yani kısıtlı kişiler olmadığını tespit ettik. Vefat etmiş 55 kişiden bahsediliyor. Bu 55 kişiden 21’inin seçmen kaydı yok diğer 34 kişi ise listeler askıya çıktıktan sonra vefat eden kişiler olabileceğini düşünüyoruz. Bu kişiler adına oy kullanılmış olabileceğine ihtimal vermiyoruz. Sonuç olarak İl Seçim Kurulu bu iddiaları inceleyecek ve en doğru karar verilecektir. Ayrıca, iddialarda adı geçen vatandaşlarımızda rahatsızlıklarını bize iletmişlerdir."

MHP'nin itirazla kafa karıştırmaya çalıştığını öne süren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gündemi değiştirmeye ve kafa karışıklığı oluşturmaya yönelik bir hadise olarak gördüğümüz bu girişimlerden bir sonuç çıkmayacağına inanıyor, adayımızı, belediye başkanı olarak seçen Kastamonu halkına bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Yorum Yazın