TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

MGK Bildirisi: 'Barış Pınarı Harekatı amacına ulaşana kadar sürecek'

MGK toplantısından sonra yayınlanan bildiride, Ankara’nın Barış Pınarı Harekatı’nı "amacına ulaşana kadar sürdüreceği" kaydedildi.
MGK Bildirisi: 'Barış Pınarı Harekatı amacına ulaşana kadar sürecek'
Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara’da toplandı. Toplantı sonrası yayınlanan basın açıklamasında Suriye’nin kuzeyine düzenlenen Barış Pınarı Harekatı’na devam edileceği açıklandı.

Bildiride, "Güney sınırlarımız boyunca ortaya çıkan ve milli güvenliğimizi doğrudan tehdit eden terörü kaynağında yok etmek ve yerlerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ile Adana Mutabakatı ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde icra edilen Barış Pınarı Harekatı her veçhesiyle değerlendirilmiştir" denilerek, "harekatın amacına ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmakta olduğu" kaydedildi.

Bildiride Suriyeli sığınmacıların güvenli bir biçimde geri dönüşlerinin sağlanması için uluslararası toplumdan destek talep edildiği de belirtildi.
Yorum Yazın