TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

MHP grup toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öyle sanıyorum ki, Türkiye tartışmaların daha da alevleneceği, görüş ve fikir ayrılıklarının daha da derinleşeceği bir dönem yaşayacaktır dedi.
MHP grup toplantısı
İHA - TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının diğerlerine kıyasla zahmetli ve çetin geçeceğini söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, gelecek yıl ki mahalli idareler seçimleri ve arkasından yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin tansiyonu artıracağını ifade ederek, “Başbakan Erdoğan bu iki seçim öncesinde Türkiye’yi yine ip gibi gerecek, cepheleşmeleri ileri merhalelere taşıyacak. Anlaşılıyor ki, AK Parti bayatlamış taktiklerini artık cılkı çıkmış istismar politikalarını, yavan ayak oyunlarını yaygınlaştıracaktır. Başbakan Erdoğan’ın antidemokratik tercihleri, zora ve zorbalığa dayalı hamleleri iyice sıklaşacaktır. Çünkü Başbakan’ın dümeni kırık, pusulası bozuk iktidar gemisi su almaya başlamıştır. Başbakan Erdoğan ani, kıvrak ve çok vahim manevralarla batmaktan kurtulmak için çirkeflik ve çirkinlikle kural ve insaf tanımayacaktır” diye konuştu.

Türk halkının mahalli idareler seçiminde Başbakan Erdoğan ve partisini aşağıya çekeceğini ifade eden Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı ya da içten içe Başkanlık rüyası gören Başbakan Erdoğan, büyük hayal kırıklıkları yaşayacak ve kaybetmekten başka şansı olmayacaktır. Kimliği aşağılanan, tarihi kişiliği alaya alınan ve tüm varlığı hücuma uğrayan aziz milletimiz, Allah’ın izniyle Başbakan Erdoğan karabasanından ve bu şahsiyetin karanlık dolu emellerinden kurtularak aydınlık ve parlak günlere ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Yoğun geçeceğini söylediği yeni yasama yılının partililerine, ve Türk milletine hayırlı olmasını dileyen Bahçeli, yeni yasama yılının her şeye rağmen güzellikler içinde geçmesini niyaz etiğini ifade etti. Ne kadar iyi niyetli bakmaya çalışsalar da yeni dönemde Türk milleti için huzur, refah ve mutluluk dolu temiz sayfaların açılacağını söylemekten uzak olunduğunu belirten Bahçeli, ”Bu yeni yasama yılının hemen başında elbette temennimiz biriken, ağırlaşan iç ve dış meselelerin giderilmesi, makul bir çizgiye getirilmesidir. Ancak sahip olduğumuz iyi niyetli bekleyişi karşılayacak siyasi irade eksikliği, hatta yokluğu bizi en çok kaygıya sürükleyen ve de karamsarlığa iten başlıca unsurdur. Siyasi çatışma, kamplaşma kulvarına çeken, gerilim alanına sabitleyen iktidar partisi AK Parti’nin bu yeni yasama yılında da eskiyi aratmayacak davranış ve uygulamalarda bulunacağı neredeyse kesindir” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın