TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'dan CHP'li Engin Altay'ya sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, 'Adım Adım 2023 İl İl Anadolu' temalı programı Şırnak'ta gerçekleştirmesi sonrası heyet içerisinde yer alan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz geldiği Diyarbakır'da MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve parti yönetimiyle de bir araya geldi.
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'dan CHP'li Engin Altay'ya sert tepki
Diyarbakır / Mehmet Yasin Aslan - Yapılan kısa görüşmenin ardından MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, CHP’li Engin Altay’ın 'HDP’yi terör örgütü olarak görmüyoruz. HDP’nin, PKK ile ilişkisi olduğunu görmedim’ sözlerine sert tepki gösterdi.

MHP’li Kılavuz Engin Altay’ın sözlerine çok şaşırmadıklarını belirterek şunları söyledi, “Çünkü CHP Atatürk'ün kurmuş olduğu parti ama maalesef bugün bakıldığında gerçekten hepimizi çok derinden üzen, derinden yaralayan çok rezil bir anlayışın, zihniyetin içerisinde olduğunu hep birlikte takip ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyorlar. Çok maalesef her türlü devlet düşmanlarıyla, terör örgütleriyle, yakınlıklarını, birliklerini ve el ele verdiklerini yakından gözlemlemekteyiz. Engin Altay Türkiye'nin, Türk milletinin utanç vesikasıdır. Bu sözü söyleyen birisinin Türkiye'de Türk milletine karşı gerçekten yüzü yoktur. Çünkü CHP ve CHP'nin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Engin Altay gibi anlayışa sahip olan insanlar artık Türkiye'de bir milli güvenlik meselesi haline geldiğini görmekteyiz. Nasıl olur da HDP'nin PKK'yla yakınlığının olmadığını iddia ederler. Bu başlı başına bir ihanettir. Türk milletine, Türk devletine yapılabilecek en büyük hakarettir. Bir defa HDP aleni bir şekilde PKK'nın temsilcisidir. HDP bu vatan topraklarında binlerce insanımızın kanını dökmüş ve bebeklerin dahi katliamına sebebiyet verin bir katiller şebekesidir”

Demirtaş’ın PKK’yı övdüğünü ifade eden Kılavuz, “Terörist Selahattin Demirtaş'ın zaman zaman PKK'ya yönelik çok açık beyanları oluyordu. Veyahut da milletvekillerinin de sözde belediye başkanlarını, sözde milletvekillerinin de açıklamaları oluyordu. Terörist Selahattin Demirtaş ne diyordu? ‘Daha biz Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini’ diyordu. Yine beraberinde ne diyordu? Işte Türk askerimize, Türk polisimize, jandarmamıza, korucularımıza çok ağır bir dille, İşte temizlik operasyonu yapacaklarmış. Ancak çok affedersiniz, kanalizasyonları temizlerler diye çok şerefsizce bir dille askerimize, polisimize yok aşağılıkça hakaretlerde bulunuyorlardı. Şimdi Engin Altay'a sormak gerekiyor. Diyarbakır'dayız. Diyarbakır HDP il binasının önünde Diyarbakır anneleri bulunmakta. Birçok annenin evladı dağlara kaçırıldı ve kimisine her türlü ahlaksızca namussuzca yaklaşımlarda bulunuldu. Kız çocuklarına dağa kaldırılan bu çocuklara şerefsizce efendim uygulamalar yapıldı. Kimisi bunlar tarafından PKK tarafından infaz edildi. Kimisi de devletimizin destekleriyle, yardımlarıyla, ailelerine kavuşturuldular. Peki, bu Diyarbakır anneleri HDP binasının önünde neden beklemekteler? O zaman bunlar özellikle CHP'nin genel başkanına ve grup başkan vekiline sormak gerekiyor. Diyarbakır annelerinin çocuklarını kimler dağa kaçırdı? Bu çocukları ikna ederek dağlara kaçırıp, dağlarda her türlü devlete, millete başkaldıran bir terörist haline getirmeye çalışan HDP'dir. O sebeple ben Engin Altay'ın bu sözünü şiddetle nefretle lanetliyorum. Engin Altay'ın yatacak yeri yoktur. Engin Altay şehitlerimizin annelerinin babalarının çocuklarının ailelerinin huzuruna çıksın. HDP'nin PKK'yla ilişkisi olmadığını bir açıklasın bakalım. Şehitlerimizin anne babaları, aileleri, yakınları ne diyecekler? Daha 6 aylık bebek Bedirhan bebeğe yolda annesiyle birlikte giderken aracı kimler tarafından patlatıldığını sormak gerekiyor. Nurcan Karakaya hanımefendiyle yine Bedirhan Karakaya yavrumuzun o aracın içerisinde patlatarak şehit olmalarını sormak gerekiyor. Aynı şekilde Aybüke öğretmenin kimler tarafından şehit edildiğini yine Nurettin öğretmenin kimler tarafından şehit edildiğini sormak gerekiyor. Dolayısıyla bu noktada PKK'yı lanetliyoruz. Selahattin Demirtaş soyu ve sütü bozuk. Namussuz, şerefsiz bir teröristtir” diye konuştu.

PKK Türk milletine, Türk devletine yaklaşık 1984’ten günümüze kadar çok büyük bedeller ödetmiş, kahpe bir terör örgütü, bölücü ve hain olduğunu aktaran Kılavuz, “ PKK en büyük zararı da bölge halkına vermiştir. Bölge insanına vermiştir, illerimize burada yaşayan insanlarımıza vermiştir. PKK'nın ve HDP'nin Kürt vatandaşlarımıza yapmış oldukları ihaneti, zalimliği hiç kimse yapmamıştır. Şimdi bakıldığında bu HDP denen sözde efendim siyasi parti özde PKK'nın temsilcisi, insan haklarından, barıştan, kardeşlikten, eşitlikten ne bileyim buna benzer bir sürü sözlerden bahsediyor. Ama özüne baktığınızda PKK'nın söylemlerinin dışına çıkamazlar. PKK'nın belirlemiş olduğu efendim sözde milletvekilleridir bunlar. Onun için burada CHP artık PKK'yla iç içe geçmiş durumdadır. Kılıçdaroğlu zaman zaman YPG'nin kendi vatanlarını kurtarmaya çalışan bir halk yapılanması, bir efendim güvenlik yapılanması olarak gördüğünü söylüyor. Buradan ben büyük Türk milletine CHP Genel Başkanı'nı yine aynı şekilde Engin Altay'ı vicdanına havale ediyorum. Milletimize şikayet ediyorum. Yazıklar olsun. Bunlarda onur, şeref, haysiyet adına maalesef bir kırıntı kalmamıştır. Devletimize, milletimize kurşun atan, silah sıkan hainleri neredeyse efendim kanatlı bir melek olarak adlandıracaklar. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Türk milletinin Türk vatanının, bayrağımızın, sancağımızın, birliğimizin, beraberliğimizin sonsuza kadar mücadelesini vereceğiz. Şehitlerimize olan borcumuzu, devletimize olan bağlılığımızı, milletimize olan sevdamızı hiçbir zaman aklımızdan çıkartmayacağız. Ve sonuna kadar vatanımızın, milletimizin, devletimizin birliği ve beraberliği adına çalışacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın