TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

MHP ve DSP'den hükümete eleştiriler

MHP'li Yeniçeri, 'Hükümet, çözüm süreci adını verdiği ve terör örgütüyle iş birliği yaparak suç işlemektedir ve bunun hesabını er ya da geç vermek zorunda kalacaktır' dedi.
MHP ve DSP'den hükümete eleştiriler

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi ile birlikte düzenlediği "Yüz Yüze Söyleşileri", "Türkiye ve Düşünce Özgürlüğü" başlıklı toplantıyla devam etti. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın yönetiminde gerçekleşen söyleşide söz alan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Silivri’de tanık sıfatıyla katıldığı bir duruşmada “Suçsuzlar içeride, suçlular dışarıda” dediğini hatırlatarak, “Evet, gerçek suçlular bugün dışarıdadır. Silivri’de yargılananlar olup bitenlere ‘itiraz’ etme cüretini göstermiş olanlardır” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Gazze’ye yapacağı ziyaret konusunda, hükümet çevrelerinin çeşitli görüşler ileri sürdüğünü ifade eden Türker, “Başbakana hodri meydan diyorum. Sayın Başbakan, lütfen ABD’den talimat almadan önce gel, Gazze’ye birlikte gidelim. Biliyoruz ki, ABD, ‘Önce bizimle konuş, öyle git’ diyor. Sen de öyle yapacaksın” diye konuştu.

Türker’in ardından söz alan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise, sözlerine “MHP, şantajla, tehditle korkutulacak, kaba saba demagojiyle yıldırılacak bir parti değildir” diyerek başladı. Partisinin İzmir mitingine 1 milyon 300 bin kişinin bayrak sevgisiyle katıldığını ifade eden Yeniçeri, şunları söyledi:
“İki gazete dışında çıkıp da bunu yazan olmadı. Niçin olmadı çünkü korkutuluyorlar, çünkü tehdit ediliyorlar. Yalnız hapishaneye atmıyorlar gazetecileri, patronlarına hükmederek yazmalarını da engelliyorlar. Başbakan Erdoğan, bunu kendi ağzıyla birçok kez ifade etti ve itiraf etti.”

“Bir memlekette etnisiteler ön plana alınarak siyaset yapılıyor ve sorunlara bu yoldan bir çözüm aranıyor, mezhepler veya bölgeler ön plana alınarak siyaset yapılıyorsa orada birlik ve beraberlik aramak, huzur ve refah aramak beyhudedir” diyen Yeniçeri, “Hükümet çözüm süreci adını verdiği ve terör örgütüyle, terör örgütünün lideri ile iş birliği yaparak uygulamaya çalıştığı politikaları ile açıkça suç işlemektedir ve bunun hesabını er geç yasaların önünde vermek zorunda kalacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Bilhun Tamaylıgil ise, hükümetin çözüm süreci olarak adlandırılan sürece ilişkin politikasını sert sözlerle eleştirerek, “Başbakan demokrasiyi bir tramvaya benzetmişti. İstediği yerde binecek, istediği yerde inecek. Demokrasi, onun için uyulması zorunlu bir kurallar ve ilkeler bütünü değil, yalnızca bir araç. Bugün, o aracı kullanarak ve adına ‘barış’ dediği, ‘Analar ağlamasın’ dediği bir kutsallığı da kullanarak başka birtakım hukuksuzlukları ve her şeye kendisinin karar verdiği bir yapıyı oluşturmaya çalışmaktadır. Şunu kesinlikle söylemeliyim: Bizim hiç kimseye vereceğimiz 1 santimetrekare toprağımız yok. Bunu herkes böyle bile” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın