TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Millet kendinden kopanlara mutlaka dersini verir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, 'Millet, kendinden kopanlara mutlaka dersini verir. Yaklaşan yerel seçimler, milletin tercihini farkla yönde kullanacağı bir seçim olacak.' dedi.
Millet kendinden kopanlara mutlaka dersini verir
AA - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kurtuluş Savaşı'nın Büyük Önderi, Cumhuriyet'in ve CHP'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i vefatının 80'inci yılında minnet ve hasretle andıklarını söyledi.

Atatürk'ün milletin emperyalizmle mücadelesinin baş kahramanı olduğunu hatırlatan Öztrak, bu yıl da yüzbinlerlerin Anıtkabir'e aktığını, Atatürk sevgisinin milletin yüreğinde nasıl nakşolduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

"Neyi doğru yaptınız da..."

Milletin eti bayramdan bayrama gördüğünü kaydeden Öztrak, "Millet, kendinden kopanlara mutlaka dersini verir. Yaklaşan yerel seçimler, milletin tercihini farkla yönde kullanacağı bir seçim olacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Türkiye ekonomik saldırıyı iki ayda püskürttü" dediğini aktaran Öztrak, şöyle devam etti:
"Son iki ayda neyi doğru yaptınız da bu saldırıyı püskürttünüz? ABD'ye boyun eğip rahibi 24 saatte Oval Ofise göndermek, narh koymak, zabıtayla fiyat kontrol etmek, esnafları indirime zorlamak, TÜİK ve Sayıştay Başkan Yardımcılarını görevden almakla bu krizin aşılamayacağını artık Sayın Bakan görmeli."

Faik Öztrak, Türkiye'nin dünyanın en kırılgan ekonomisi listelerinin başında yer aldığına işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:
"(Ekonomik saldırıyı püskürttük) diyorlar. Dolar, Türk lirası karşısında sene başına göre hala yüzde 45 değerli. '2023'te Türkiye'ye milli geliri en yüksek 10 ülke arasına sokacağız' dediler bu hedef imkansızlaştı ama ülkemizi dünyanın en yüksek enflasyonunu yaşayan 10 ülke arasına sokuverdiler. 'Beni seçin faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz' dediler, Arjantin ve Surinam'dan sonra dünyada en yüksek faizi veren üçüncü ülke haline getirdiler ülkeyi. 2019 için yüzde 2,3 büyüme hedeflediler ama bu çok düşük büyüme dahi artık geride kalmaya başladı. Dışarıda çok daha farklı büyüme rakamları telaffuz edilir oldu."

"Aday ismi belirleme yetkisi PM'de"

İnsani Gelişme Vakfınca hazırlanan rapora göre, insani gelişmeye sahip ilçelerin üçte 2'sinde CHP'li belediyelerin bulunduğunu aktaran Öztrak, CHP'li belediyelerin hem şehir ekonomisini iyi yönettiklerini hem altyapıya gereken önemi atfettiklerini hem de vatandaşa şeffaf bir şekilde hesap verdiklerini aktardı.

Kılıçdaroğlu-Türk görüşmesi

Öztrak, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Türk'le görüşme yaptığı doğru mu? Burada ne görüşüldü?" sorusuna Öztrak, şu yanıtı verdi:
"CHP Genel Başkanı demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten yana olan, her türlü aşırılıkla, terörle arasına mesafe koyan herkesle görüşür. Bu görüşmenin bir nezaket görüşmesi, karşı tarafı dinlemeye dönük bir görüşme olduğunu biliyorum." 
Yorum Yazın