TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair kuvvetli şüphe var

İçişleri Bakanı Soylu, "Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair kuvvetli bir şüphe söz konusudur." dedi.
Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair kuvvetli şüphe var
AA - İçişleri Bakanı Soylu, "Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair kuvvetli bir şüphe söz konusudur." dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair kuvvetli bir şüphenin bulunduğunu bildirdi.

Yeni Şafak sosyal medya canlı yayınında Ersin Çelik'in sorularını yanıtlayan Soylu, 3-4 aydır Almanya'da 15 Temmuz'la alakalı bir değişikliğin söz konusu olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, bunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet, İçişleri, Dışişleri ve Adalet bakanlıklarının ortaya koyduğu çalışmalar sonucu ortaya çıkan bir atmosfer olduğunu vurguladı.

Bundan 4-5 ay önce de FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair birtakım değerlendirmelerin yapıldığını hatırlatan Soylu, şunları kaydetti:
"Bunlar somut değerlendirmeler değildir ama Almanya'da çok Türk yaşamaktadır, çok insan yaşamaktadır, istihbarı değerlendirmeler yapılmaktadır. Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair kuvvetli bir şüphe söz konusudur. Almanya da şunu söylüyor, 'Eğer buradaysa biz bununla ilgili gerekli işlemi yaparız, yani sizin adınıza bu işlemi yaparız, bundan tereddüt etmeyin, bundan endişe etmeyin' diyor. Elbette ki bugünlerde bu değerlendirmenin ortaya çıkması da aslında 4-5 aylık süreç içinde gelişen bir sonuçtur."
Yorum Yazın