• Siyaset

Savunma Bakanı Yılmaz, 'Savunma sanayi ürünlerimiz dünyada büyük rağbet görüyor'

Yılmaz, Türkiye'nin geçtiğimiz yıl savunma ve havacılık sektörünün ihracatının 1,28 milyar dolar olduğunu belirterek, savunma sanayi ürünlerinin dünyada büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Savunma Bakanı Yılmaz, 'Savunma sanayi ürünlerimiz dünyada büyük rağbet görüyor'

Bakan İsmet Yılmaz, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 11.’si düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın (IDEF’13) açılışında konuştu. Konuşmasında fuar hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları çerçevesinde önemli projeler ve modernizasyon faaliyetleri yürütmekteyiz. Bu çalışmalarda geçmişte doğrudan alım veya ortak üretim modelleri ağırlıklı olarak kullanılmıştı. Ancak 2000’li yıllardan itibaren savunma sanayinde temel hedefimiz öncelik verdiğimiz alanlarda kendi ürünlerimiz geliştirmek ve savunma sanayimizi uluslararası alanda rekabet edebilecek bir şekilde yapılandırmaktır. Bu politikanın somut sonuçları her geçen yıl artan bir başarıyla alınmaktadır. Halihazırda çalışmaları devam eden Altay ana muharebe tankı, Atak taarruz helikopteri, ANKA insansız hava aracı ve Göktürk uydusu gibi projeler söz konusu çalışmalarımızın başta gelenlerindendir” dedi.

Türkiye’nin savunma sanayi ve havacılık alanında faaliyetlerine değinen Yılmaz, şunları söyledi:
“Türk silahlı kuvvetleri ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz savunma sistemlerinin
ihracatını da yapmaktayız. Savunma ve havacılık sektörümüzün 2012 yılında toplam ihracatı 1,28 milyar dolardır. Türk savunma sanayi tarafından uluslararası standartlarda üretilen zırhlı araçlar, sahil güvenlik botları, karakol gemileri, gece görüş ve hedef sistemleri, elektronik harp, test ve eğitim sistemleri, yazılım tabanlı telsizler, atış kontrol sistemleri, uçak simülatörleri, hava savunma sistemleri, topçu roketleri ve obüsleri tüm dünyada büyük rağbet görmektedir.”

Yorum Yazın