TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

'Siyasi partiler düşmanımız değil rakibimizdir'

Başbakan Yardımcısı Arınç, Siyasi partiler düşmanımız değil, rakibimizdir. Düşmanlık yaparak oy toplamak mümkün değil dedi.
'Siyasi partiler düşmanımız değil rakibimizdir'
AA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk'te canlı yayına katılan Arınç, Hakan Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

" Seçim sonuçları itibarıyla Türkiye'de başkanlık modeli konusu rafa kalkmış mıdır?" sorusu üzerine Arınç,seçim sonuçlarının doğru okunması gerektiğini belirterek, 4 partinin Meclis'e girdiğini, çoğunluğunu kaybeden AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacak noktaya geldiğini söyledi.

"Balkon konuşmasındaki çekilen görüntüler ve fotoğraflardan bazı çıkarımlar yaptılar. Sizle ilgili bazı değerlendirmeler oldu. Sizin kızgın, sinirli olduğunuz gibi" denilmesi üzerine Arınç, "Ben içimdekini dışarıya yansıtıyorum. Aslında balkona çıkarken de birileri beni ikaz etti, 'Ağabey yüzünüz biraz gülsün' dedi. Çabalamama rağmen eğer böyle bir görüntü vermişsem içimin dışına yansımasıdır, aksetmesidir. Üzgün olduğumu ifade ettim. Böyle bir sonucun alınacağını şahsen beklemiyordum" diye konuştu.

"Haçlı ittifakı söylemleri yanlış"
"Haçlı ittifakı" gibi ifadelerin çok yanlış olduğunu vurgulayan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ne demek haçlı ittifakı, bilmem nesi. Bunlar olmaz. Bu siyasi partiler düşmanımız değil, rakibimizdir. Düşmanlık yaparak oy toplamak mümkün değil. Bir düşman psikolojisiyle belli bir kampa itmenin, onu küçültücü ifadelerde bulunmanın, onları aşağılamanın o seçmen tabakasında karşılığı olmaz, hem de dışarıdaki o partiden olmasa bile oyunu atmak için partilere bakan insanlarda da farklı karşılığı olur. Eğer HDP barajı aşmasaydı, CHP yüzde 30'un, MHP yüzde 20' üzerinde oy alsaydı, buna rağmen AK Parti 311 vekille iktidar olurdu. Parlatıldı, cilalandı, ön plana çıkarıldı. Barajı aşmasaydı biz 311 ile geliyorduk. Olanda hayır vardır. Milletin takdiri böyle olmuştur."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı söylemlerin ters teptiğini ifade ederek, "CHP, MHP, HDP açısından ters tepen söylemler oldu. Bizim de bazı söylemlerimizin halkta karşılığının olmadığını veya istendiği şekilde olumlu değil, olumsuz bir karşılık bulduğunu söyleyebilirim" dedi.

"Mevcut sistem devam edecek"
Bülent Arınç, "Başkanlık modeli rafa kalkmış mıdır?" sorusuna ise "Çıkan sonuçlar bize anayasayı tek başımıza yapacak gücü vermedi. Diğer partilerin de böyle bir niyeti yok. Başkanlık sistemi anayasada yer alamayacağına göre mevcut sistemin devam edeceğini söylemek yanlış olmaz" yanıtını verdi.
Yorum Yazın