TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

SP İl Başkanı Atmaca, Paris saldırısını değerlendirdi

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından başlatılan 'halkla kucaklaşma' programı dolayısıyla Çanakkale’ye gelen Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Paris’teki saldırıyı değerlendirdi.
SP İl Başkanı Atmaca, Paris saldırısını değerlendirdi
İHA - Saadet Partisi tarafından Türkiye genelinde başlatılan halkla kucaklaşma programları Çanakkale’de de yapıldı. Programın Çanakkale koordinatörlüğünü Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca yaptı. Gazetecilere açıklamada bulunan Atmaca, dünya ve Türkiye gündemini değerlendirdi. Üç gün Çanakkale’de bütün kesimlerle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunacaklarını ifade eden Atmaca, "Saadet Partisi’nin genel merkezi olarak düzenlenen halkla kucaklaşma programını icra etmek üzere bir arada bulunmaktayız. 3 günlük program çerçevesinde bütün illerimizde değişik halk kesimleriyle buluşup sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret edeceğiz. Kanaat önderleri, STK’lar, esnaf, mahalle ziyaretleri ile halkımızla birebir görüşeceğiz. Halkın nabzını tutma, beklentilerini tespit etme ve bunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunmak gibi son derece önemli bir çalışma yapacağız. Her seçim önemlidir, bu seçim bizce daha önemlidir" dedi.

"SALDIRILARI TASVİP ETMİYORUZ"
7 Ocak 2014 günü Paris’te bulunan Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Atmaca, Saadet Partisi olarak bu gibi saldırıları tasvip etmediklerini ifade etti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ölü olarak ele geçirilmesini de tasvip etmediklerini dile getiren Atmaca, "Gündemdeki en sıcak konu, Paris’te geçtiğimiz hafta bir dergiye yapılan saldırıda 12 kişinin hayatını kaybetmesidir. Saldırgan oldukları iddia edilen iki kişi ölü olarak ele geçirilmiştir. Saadet Partisi olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğunun belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır. Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insanın öldürülmesine ses çıkarılmazken, sadece 12 kişinin öldürülmesinden dolayı Paris’te birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katılımıyla bir yürüyüş düzenlendi. Bu yürüyüşün hemen arkasından söz konusu karikatörün yer aldığı derginin milyonlarca sayıda basılması hem tahrik, hem de Batı’nın çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir” diye konuştu.
Yorum Yazın