TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Ünüvar, 'Sandığa gitmeyenler bilsinler ki, kaosa ve karmaşaya prim vermiş olacaklar'

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti ailesi olarak, Türkiye’yi, Türk bayrağını, Türk devletini, Türk milletini daha ileriye taşımak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Ünüvar, 'Sandığa gitmeyenler bilsinler ki, kaosa ve karmaşaya prim vermiş olacaklar'
ADANA 7 İHA - Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nda imam hatip mezunlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Ünüvar, Türkiye’nin, bugün bütün dünyada mağdurların, mazlumların ümidi olduğunu belirtti. Iraklının, Suriyelinin, Batı Trakyalının, Kırımlının, hatta Gürcistan’daki Hristiyanlar ile Irak’taki Yezidilerin başı sıkıştığında Türkiye’ye koştuğunu ifade eden Ünüvar, “Bu seçimin başka bir anlamı var. Yolları yaparsınız, Marmaray’ı yaparsınız, hızlı treni yaparsınız ama Türkiye’nin şu anda sahip olduğu manevi gücü bir daha yakalamak zor olabilir” dedi.

Başörtüsü ve katsayı meselelerinin çözülmesinin bile başlı başına önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Ünüvar, “AK Parti ailesi olarak Türkiye’yi, Türk bayrağını, Türk devletini, Türk milletini daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. AK Parti’ye geçmişte oy vermiş, bugün oy verme noktasında tereddütte olan kardeşlerimiz bilsinler ki, sandığa gitmezlerse kaosa ve karmaşaya prim vermiş olacaklar” diye konuştu.
AK Parti’nin 13 yılda gerçekleştirdiği bazı yatırımlardan da bahseden Ünüvar, Cumhuriyet tarihi boyunca 10.5 milyon metrekarelik sağlık yatırımı yapıldığını, bunun yarısının AK Parti döneminde gerçekleştiğini ifade etti. Ünüvar, “AK Parti döneminde, ambulans sayısı 6-7 kat artmış, acil sağlık istasyonu sayısı 6-7 kat artmış, ambulans helikopter gelmiş, büyük devasa hastaneler yapılmış. Ulaşımda Marmaray başlı başına bir örnek. Hızlı tren, duble yol, konut, sosyal yardımlar atağı, hepsi AK Parti döneminde yapılmış” dedi.

Sosyal yardımlarda olağanüstü artış olduğunu ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:
“10 milyon yeşil kartlı, yeşil kartlı olmayanlarla aynı hizmeti alıyor. Düşünün ki 2002’de toplumun yüzde 30’u 4.3 doların altında geçiniyordu, bugün bu oran yüzde 2.1’e düşmüş. Toplumun yüzde 2.1’i 2 doların altında geçiniyordu, sıfıra inmiş. Toplumun binde 2’si 1 doların altında geçiniyordu, bu oran bugün sıfıra inmiş. Bakıyorsunuz dış yardımlara geçmişte Türkiye 300 milyon dolara yakın bir yardım yaparken, 3.5 milyar dolara çıkmış, 10 kat artmış. Gazze’ye hastane yaptık, Somali’ye hastane yaptık, Afganistan’a hastane yaptık. Bunların hepsinde Türk bayrağı dalgalanıyor.”
Yorum Yazın