TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Yıldırım, 'Aldığımız sonuç başarılı değildir'

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, aldığı yüzde 36’lık oy oranını başarılı bulmadığını ancak kaydettikleri başarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
Yıldırım, 'Aldığımız sonuç başarılı değildir'
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’deki seçim sonuçlarının ardından ilk açıklamayı partisinin il başkanlığı binasında yaptı. Yıldırım, gayriresmi sonuçlara göre CHP’li aday Aziz Kocaoğlu’nun aldığı yüzde 49.6’lık oya karşılık aldığı yüzde 39’luk oy oranını “Aldığımız sonuç bir başarı değildir” diye yorumladı.

“SADECE İDEOLOJİK SÖYLEMLERLE DEVAM ETTİREMEYECEĞİNİ ANLAMALARI GEREKİR”
Gayriresmi sonuçlara göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Aziz Kocaoğlu’nu tebrik eden Yıldırım, altı ilçede AK Parti’nin önde gözüktüğünü belirterek şunları söyledi: “İzmirli hemşehrilerime de bize gönül veren tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. 1 milyon civarında oy verdiler. Bir önceki oyumuz 600 bin civarı olduğu düşünülürse ciddi anlamda desteklerini artırdıklarını görüyoruz.

Ümit ederim ki seçim kampanyası, İzmir yerel yönetimlerine biraz daha hizmete yönelik çalışmaları için fırsat olmuştur. İzmir’de siyasetin hizmet odaklı yapılmasını hep ön gördük. Dolayısıyla bundan sonra İzmir’de CHP yerel yöneticilerinin sadece ideolojik söylemlerle başarılarını devam ettiremeyeceğini anlamaları gerekir.”

“YÜZDE 56’DAN 50’YE DÜŞTÜ”
İzmir’deki CHP oylarının azaldığını hatırlatan Yıldırım, İzmirlilerin mesaj verdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Aziz Kocaoğlu bir önceki seçimlerde yüzde 56 oy almışken şuan yüzde 50’nin altına gerilemiştir. Bizi yüzde 30’un altında göstermişti sürekli. Sonuç düşündüğü gibi çıkmamıştır. Aldığımız sonuç başarı değildir. Yüzde 36’lık sonucu başarı olarak görmüyorum ama İzmirlilerin tercihidir. Tercihlere de saygı duyuyorum.”

“KEŞKE İZMİR KONUŞULSAYDI”
AK Parti’nin İzmir’deki oylarını yükseltmesine karşın beklediği oranın çıkmadığını kaydeden Yıldırım, AK Parti’nin İzmir’deki oylarında daha fazla bir yükselme beklediğini ifade etti. İzmir’in sorunlarının bu seçimde ikinci planda kaldığını savunan Yıldırım, şöyle konuştu: “Keşke projeler, İzmir konuşulsaydı, genel siyasetin gürültüsünden bir seçimi yapmamış olaydık o zaman çok sağlıklı bir karar verilirdi. Bize düşen elimizdeki imkanlarla İzmir’in kalkınması için hizmet etmeye her fırsatta devam edeceğiz.”

“BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMEDİM”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın “Tüm ilçelerdeki seçimlere şaibe bulaşmıştır” açıklamasına da değinen Yıldırım, seçim kurullarının seçimlerde fevkalade başarısız bir sınav verdiğini söyledi. İzmirlilerin verdiği oylara gölge düştüğünü dile getiren Yıldırım, hukuki tespitlerin ardından gerekli çalışmaları başlattıkları bilgisini verdi. Seçimi kaybetmesinin ardından zaman zaman İzmir’de olacağını söyleyen Yıldırım, “Milletvekilliğim devam ediyor. Zaman zaman İzmir’de zaman zaman Ankara’da olacağım” dedi. Yıldırım, seçim sonuçlarının ardından Başbakan ile telefon görüşmesi de yapmadığını bildirdi.

“AK PARTİ’NİN İZMİR OYLARI ARTTI”
Seçim sonuçlarında genel bir gerçek olduğunu savunan Yıldırım, AK Parti’nin İzmir’deki oylarını artırdığını belirtti. Bu durumun gözden kaçırılmaması gerektiğini dile getiren Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de iki muhalefet partisinin birlikte hareket ettiği ilçelerin var olduğu da gözden kaçmamalı. İncelendiğinde oy kaymalarının olduğu görülecektir.”

“İHMAL EDİLMEYECEK BAŞARI”
Yüzde 40 ve üzeri oy beklediğini ancak oyların yüzde 36’da kaldığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Ayrışmanın tavan yaptığı ortamda İzmir’in duruşunu dikkate alırsak bu ihmal edilmeyecek bir aşamadır. Birçok ilçe de çok yakın oranlarla değişti. CHP 29 ilçe almış idi şimdi demek ki 22 ilçeye gerilemiş. Bu bir anlamda onların da başarıları biraz sınırlı kalmıştır”

“İZMİRLİLER ‘KENDİNE GEL’ DEMİŞTİR”
Yıldırım, Aziz Kocaoğlu’nun seçim sonrası “Binali Yıldırım, üç ay içerisinde İzmir’i daha yakından tanıma fırsatı buldu” sözlerine de şöyle karşılık verdi: “Daha önce İzmir’i bilmiyor muyduk? Aziz Kocaoğlu biraz daha İzmir’le ilgilenirse iyi olur. Memleketi kurtarmak Aziz Kocaoğlu’nun işi değil. O kendi işini yapsın başkalarına sürekli mazeret arayarak İzmirlilerin onu sürekli taşıyacağını düşünmesin. İzmir işareti vermiştir, ‘kendine gel, daha düzgün çalış, şehrin sorunlarını daha çok gündemine al, genel siyaset senin işin olmasın’ demiştir. Bu mesajı Kocaoğlu’nun iyi okuması gerektiğini düşünüyorum.”
Yorum Yazın