TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

39. AEFCA Sempozyumu Antalya düzenlendi

2018 Dünya Kupası finalisti Hırvatistan'ın teknik direktörü Zlatko Dalic'e, 'Avrupa'da Yılın En iyi Antrenörü' ödülü verildi.
39. AEFCA Sempozyumu Antalya düzenlendi
AA - Antalya'da devam eden 39. Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği (AEFCA) Sempozyumu'nda, 2018 Dünya Kupası finalisti Hırvatistan'ın teknik direktörü Zlatko Dalic, 'Avrupa'da Yılın En İyi Antrenörü' ödülüne layık görüldü.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin (TÜFAD) Belek Turizm Merkezi'nde düzenlediği 39. AEFCA Sempozyumu'nda, 'Rusya 2018 - Başarıda Hırvat Modeli' konulu sunum gerçekleştirildi.

Oturumda konuşmacı olarak bulunan Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, futbolda FIFA'nın 3. sırasına çıkan ilk Balkan ülkesi unvanına sahip olduklarını belirtti.

FIFA sıralamasında şu anda dördüncü sırada bulunduklarını dile getiren Dalic, şöyle konuştu:

'Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'ndan önceki en büyük başarımız, Fransa'da düzenlene 1998 Dünya Kupası'ndaki üçüncülüğümüzdü.

Kaliteli oyuncularımız olmasına karşın, 20 yıl başarı gelmedi.

Teknik direktör olarak göreve geldikten sonra, 'Bunu neden beceremiyoruz?' diye sorarak, sorunu çözmeye çalıştım.

Dünya Kupası'nda küçük ülkelerin de kendilerine inanıp, çalışmaları durumunda başarılı olabileceklerini herkese gösterdik.'

Dalic, Dünya Kupası'nda ikinci olarak Hırvatistan tarihine geçtiklerini, kupanın devam ettiği bir ay boyunca da Hırvatistan'ın dünyanın en mutlu ülkesi olduğunu anlattı.

Başarılarını bütün ülkeye yansıttıklarını aktaran Dalic, 'Aslında başarı benim değil, futbolcularımın. Sadece onları doğru yere yerleştirip, en iyi taktiği seçip, uyguladım.' diye konuştu.

Dünya Kupası'nda genelde 4-3-2-1 saha dizilişi ile oynadıklarını, maç içerisinde ise 4-4-1-1'e döndüklerini anlatan Hırvat teknik adam, maçlarda defansif blok kurarak, orta sahayla sürekli atağa kalkıp, top rakipteyken hep baskı yapan bir oyun oynadıklarını söyledi.

Modric'e övgü
Takım kaptanı Luka Modric'in kendisinin sağ kolu olduğunu vurgulayan Dalic, 'Modric gibi bir oyuncunun bizim takımımızda olması çok önemliydi. Bana da çok yardımcı oldu.' ifadelerini kullandı.

Dalic, Modric'in Dünya Kupası'nda en iyi oyuncu seçilmesine sevinmediğini, takımının ikinciliği nedeniyle mutsuz olduğunu bildirdi.

'Avrupa Şampiyonası'nda da büyük bir başarı kazanabiliriz'

Dünya Kupası'ndan sonra milli takımda kalmaya karar verdiğini, bu kadar büyük bir takımı bırakmak istemediğini anlatan Dalic, 'Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda da büyük bir başarı kazanabiliriz. Sürekli tepede kalmak bizim gibi küçük ülkeler için kolay değil ancak bunu başarabiliriz.' şeklinde konuştu.

Türkiye'de çalışmak isteyip istemediği yönündeki soru üzerine Zlatko Dalic, 'Çok zor bir soru.

Milli takımla kontratım hala devam ediyor.

Bir takımım var.

Ne olacağını tam olarak bilemem. Her şey duruma bağlı.

Umarım milli takımda kalmaya devam ederim.

Ancak henüz gencim ve ileride Avrupa'da başka bir takımda teknik direktörlük yapmak isterim.' yanıtını verdi.

Konuşmasının ardından Dalic'e, 'Avrupa'da Yılın En iyi Antrenörü" ödülü, AEFCA Başkanı Walter Gagg tarafından takdim edildi
Yorum Yazın