TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

A Milli Grekoromen Güreş Takımı yurda döndü

A Milli Grekoromen Güreş Takımı, Finlandiya’da yapılan Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın ardından bugün yurda döndü. Milli güreşçileri havalimanında çok sayıda güreş sever, çiçeklerle karşıladı.
A Milli Grekoromen Güreş Takımı yurda döndü
Ozan Koltuk - Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda minderde şampiyonluk mücadelesi veren milli güreşçiler bugün yurda döndü. Atatürk Havalimanı'nda milli takımı karşılamaya gelen çok sayıda güreş sever, kendilerine baklava ikram ederek, çiçek hediye etti. Omuzlarda karşılanan milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Cenk İldem, çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ve hedeflerinin Olimpiyatlar'da altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

KAYAALP: “HEDEFİM HER ZAMAN ZİRVEDE KALMAK”
Milli güreşçi Rıza Kayaalp, önceki şampiyonada olduğu gibi bu yıl da Türk bayrağını göndere çektirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “Hedefim her zaman zirvede kalmak. Ülkeme yeni şampiyonluklar kazandırmak istiyorum. Bunun için de her sene gereken hazırlıkları yapıp şampiyonalara katılıyorum. Allah’a şükürler olsun emeğim karşılığını alıyorum. Ülkeme madalyalar kazandırmaya devam ediyorum. Bugüne kadar düzenlenen bütün organizasyonlarda altın madalya kazandım. Sadece Olimpiyat altınım eksik. İnşallah 2016’da eksik olan Olimpiyat altınımı tamamlamak istiyorum” dedi.

İLDEM: “SAVAŞIMIZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK”
Milli güreşçi Cenk İldem de Finlandiya’da takım halinde iyi bir mücadele verdiklerini vurgulayarak, "Gönül isterdi ki sekiz sıklette de sekiz madalya ile dönelim. Bu bir madalya yarışı ve her zaman daha iyi olan kazanıyor. Avrupa’da üçüncü, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında toplam 10. madalyam. Bu sefer gümüş oldu. Bu savaşımız mücadelemiz her zaman devam edecek. Şimdi bu sayfayı kapatıyoruz. Önümüzde Dünya şampiyonası var. Bu gümüş madalyayı orada altına çevirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. İnsanlarımızın bizlere inancı tam olsun” diye konuştu.

Öte yandan Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda Rıza Kayaalp, Bulgar Nikolov Dimitrov'u 9-0 teknik üstünlükle mağlup ederek üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu oldu. 96 kiloda ise Cenk İldem finalde rakibine mağlup olarak gümüş madalyada kazanmıştı.
Yorum Yazın