• Spor

Abdürrahim Albayrak'tan Sabri'ye af sinyali

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Duygun Yarsuvat’ın yönetim listesinde bulunan Abdurrahim Albayrak, seçilmeleri durumunda Sabri Sarıoğlu’nu affedeceklerini söyledi.
Abdürrahim Albayrak'tan Sabri'ye af sinyali
İSTANBUL / İHA - Abdürrahim Albayrak kendi ofisinde basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Borussia Dortmund maçını kazanarak yine yola devam edeceklerini belirten Abdulrahim Albayrak, “Ben Galatasaray- Fenerbahçe maçından sonra o moralle Dortmund maçını kazanacağımızın sinyallerini aldım. Ben bu akşam aslanlarımızın 2-0 maçı alacaklarına inanıyorum. İnşallah maçtan sonra çıkışta bunları tekrar beraber konuşuruz. Fenerbahçe maçında eksiklerimiz vardı. Ama en azından futbolcularımızda hırs ve azim vardı. Bu beni çok mutlu etti. 2-1 kazandığımız derbi maçının bu maça da çok büyük etkisi olacağını düşünüyorum. Bundan yola çıkarak takımın ve taraftarın çok moralli olduğunu ve bugün statta 55 bin kişinin olacağını tahmin ediyorum” dedi.

“GALATASARAY’DA OLMAMASI GEREKEN BİR SEÇİM SÜRECİ OLDU”
Albayrak, kulüpte çok ani bir seçim sürecine girildiğine dikkat çekerek, "Fazla çalışma ortamı bulamadık. Galatasaray’da olmaması gereken bir seçim süreci oldu. Çok değerli iki başkan adayımız ellerini değil, kellelerini taşın altına koyarak çok kısa bir sürede yönetim kurullarını oluşturdular, disiplin kurullarını oluşturdular. Ve her birisinin bir sürü listesi var. Buralarda görev yapacak olan, aday olan bütün arkadaşların bir Galatasaraylı olarak teşekkür ediyorum. Kimse görevden kaçmadı. ’Galatasaray’ın bugününde burada olmak lazım’ dedi. Onlardan birisi de benim. Duygun beyle beraber seçime girdik. İnşallah Cumartesi akşamı sandıkta sarı-kırmızı iki renk olacak. Ama kazanacak olan Galatasaray’dır. Kavgasız gürültüsüz ve Galatasaray’a yakışan bir seçim süresinin geçtiğini düşünüyorum. Herkesin birbirine sevgisi, saygısı vardır. İnşallah Cumartesi de böyle olur. Kim kazanırsa hep beraber onun yanında olacağız. Önemli olan bu sene 4. yıldızı takmak. Kim kazanırsa kazansın ben inanıyorum ki öbür listede olan bütün arkadaşlarımızı can-ı gönülden, bir dargınlık olmadan destek olunacak” diye konuştu.

“ALP YALMAN, GALATASARAY’DA BENİ KONGRE ÜYESİ YAPMIŞTIR”
Alp Yalman’ı çok sevdiğini dile getiren Abdurrahim Albayrak, “Galatasaray’da beni kongre üyesi yapmıştır. İmzası vardır. Saygım ve sevgim sonsuzdur. Ben Alp başkanımla ilk görüştüğüm zamanlar bu basında ve birçok yerde çıktı. ’Biz bir ekibiz ve bir ekip olarak bir yere girmek istiyoruz’ dedim. Ben üzerine basa basa söyledim. 2 yıl yaşanan şampiyonlukta hakikaten gecesini gündüzüne katan bir ekip vardı. Bu ekibin içerisinde ben de vardım. Ali Dürüst vardı. Adnan Öztürk vardı. Refik Arıkan vardı. Mete Vaşol vardı. Ali Gürsoy vardı. Ben bu arkadaşlarımızın Galatasaray’da her zaman faydalı olacaklarına inandığım için ısrarcı oldum. Israr etmemin yegane sebebi Galatasaray’da iyi işlerin ve güzel şeylerin olması. Camianın mutlu olması. Güçlü bir kadronun olması ve Türkiye’de ses getirecek bir yönetim kurulunun olmasını çok arzu ediyordum. Alp Yalman başkanıma bunu söylediğimde sağ olsun kendisi de Ali Dürüst’le görüştü. Birçok arkadaşla görüştü. Maalesef o özlenen ve insanların beklediği o ekip oluşmadı. Oluşturamadık. Daha sonra Alp beyin listesine girmeyeceğimi kendisine ilettim. Bir akşamüzeri yine sizin gibi çok değerli dostlarımız vardı. Duygun hoca beni telefonumdan arayarak bana ‘Abdurrahim, ben aday oluyorum. Bana hayır diyemezsin. Bugün de Galatasaray’a hizmet etmen lazım. Galatasaray’ın sana ihtiyacı var’ dediği zaman o kelimenin karşısında ben Duygun hocaya hayır diyemezdim. Deseydim gerçek Galatasaraylıyım diye ortalıkta gezemezdim. Çünkü iyi bir Galatasaraylı iseniz ve onla yatıp onla kalıyorsanız kaçmamanız lazım. Ben onu yapmamak için kabul ettim. Sonra Duygun beyin yanındakilerden öğrendim; ben öyle cevap verince Duygun bey duygulanmış ve Abdurrahim gerçekten Galatasaraylı demiş” ifadelerini kullandı.

“MİLYONLARCA DOLAR ÖDEDİĞİNİZ FUTBOLCULARI ALTYAPIYA GÖNDERİYORSUNUZ”
Galatasaray Başkan Adayı Duygun Yarsuvat’ın futbolu bildiğini vurgulayan Albayrak, “Şu an Galatasaray 41 futbolcuya para ödüyor. Milyonlarca dolar ödediğiniz futbolcuları altyapıya gönderiyorsunuz. Onlardan faydalanamıyorsunuz. Bugün Türkiye’de iki yıl üst üste olan şampiyonlukta canla başla çalışan Eboue diye bir futbolcumuz var ama şu an Türkiye’de mi bilinmiyor. Böyle bir futbolcuyu unutmuşuz. Sabri, yıllarca Galatasaray’da kaptanlık yapmış ve Galatasaray ile yatıp kalkmıştır. Geçen sene de onu göndermek için Başkan Ünal Aysal bana çok baskı yapmasına rağmen ben karşı çıktım ve Sabri’nin kaptan olduğunu ve onu gönderdiğimiz vakit geride kalan ve gelecek olan kaptanlara hiç iyi bir örnek olmayacağını, şevklerinin kırılacağını söyledim. Burada Fatih hocamın hakkını yememek lazım, ona da teşekkür ediyorum. Hoca da aynı düşüncelerdeydi benimle. Sonuç olarak 2 yıl sözleşmesini uzattık. Şimdi ise kadro dışı. Geldiğimiz vakit sebebi neymiş bakacağız. Galatasaray’ın milyon dolar harcadığı 41 futbolcusu var. Para makinesi olsa bunlara para yetişmez. Bunların defter değeri hayli yüksek. Defter değeri yüksek futbolcuyu sattığınız vakit de zararınızı kapatamıyorsunuz. Defter değeri düşük futbolcuyu yüksek sattığınız vakit zararları kapatırsınız. Bunlar çok önemlidir. Öte yandan dışarıdan bize katılan Ali Dürüst’ün de çok başarılı olacağını düşünüyorum. Kazandığımız vakit başkanımızla beraber oturup neler yapacağımızı konuşacağız. Galatasaray’ın bir kuruşunu kendi bir kuruşumuz gibi hesap edersek ne Galatasaray’ın ne de bizim sırtımız yere gelir” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın