TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Adana Botaş, 2. Lig'deki takımının faaliyetine son verdi

Adana Botaş Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Adana Botaş Gençlik takımının faaliyetine son verdi.
Adana Botaş, 2. Lig'deki takımının faaliyetine son verdi

Adana Botaş Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, 2014 yılında ülkemizde düzenlenecek olan FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yer alacak olan A Milli Kadın Takımı'nın en güçlü kadro ile mücadele etmesi ve kadın liglerinde oynayan kaliteli Türk oyuncu sayısının artırılması amaçları ile 2013-2014 sezonundan itibaren yabancı oyuncu sayısının azaltılması yönündeki 11 Nisan 2012 tarihli kararı dikkate alınarak, Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden A Takım'nın Türk oyuncu yetiştirmek amacıyla Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele etmek üzere oluşturulan Adana Botaş Gençlik takımının, yine Federasyonun, yabancı sayısının azaltılmasına dair 11 Nisan 2012 tarihli kararından uygulama gereği dahi duymadan 2013-2014 sezonundan itibaren vazgeçerek, yabancı sayısının tekrar artırması nedeniyle, faaliyetine son verilmesine karar verildiğini bildirdi.

Açıklamada, "11 Nisan 2012 tarihli yabancı oyuncu sayısının azaltılması hakkındaki Federasyon kararının gerekçeleri değişmediği halde iptal edilmesi yönünde 2013 yılı Nisan ayı içerisinde alınan kararın, kamu yararı bulunmaması ve kulübün bütçe planlarını aleyhe bozması nedeniyle, iptal edilmesi, aksi halde gerek kararın iptali gerekse de uğradığımız ve uğrayacağımız her türlü maddi, manevi gider ve zararlar için hukuki yollara gidileceği, yönünde 21 Mayıs 2013 tarihinde yazılı olarak Federasyon Başkanlığına başvurulmuş olup, ancak bugüne kadar söz konusu başvurumuza herhangi bir cevap verilmemiştir. Kararın iptali ile maddi ve manevi zararların tazmini için, kanuni başvuru süresinin bitimini müteakiben hukuki süreç başlatılacak" denildi.

Yorum Yazın