TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Adı, logosu ve renklerini 'zafer'den alan kulüp

Balkan ülkelerinden 1950'li yıllardan itibaren Türkiye'ye göç eden ve Bursa'ya yerleşen Arnavut kökenlilerin kurduğu Zaferspor, logosu, adı ve renkleriyle dikkati çekiyor.
Adı, logosu ve renklerini 'zafer'den alan kulüp
Fatma Güler - İkinci Dünya Savaşı sonrası gördükleri baskı nedeniyle Balkan ülkelerinden 1950'li yıllardan itibaren Türkiye'ye göç etmeye başlayan ve ağırlıklı yerleşim yeri olarak Bursa'yı tercih eden Arnavut kökenlilerin, atalarının da savaştığı, kiminin şehit düştüğü, bazılarının gazi olarak döndüğü Çanakkale Deniz Zaferi'nden esinlenerek logosunu, adını ve renklerini belirleyerek kurduğu Zaferspor, Türk sporuna genç futbolcular yetiştiriyor.

Merkez Osmangazi ilçesindeki adını da kurdukları kulüpten alan Zafer Mahallesi'nde oturan Arnavut kökenliler, kendi kültürlerini de yaşatmayı sürdürürken, göç ettikleri aynı dönemde kurulan spor kulübü ile halk oyunları derneği sosyal yaşamın içinde yer almaya devam ediyor.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasıyla adı "Zafer" olan, ay-yıldızlı bayraktan esinlenilerek renkleri kırmızı-beyaz olarak belirlenen, logosunda da Şehitler Abidesi'ne yer verilen Zaferspor Kulübünün futbolcularının büyük kısmı Arnavut kökenlilerden oluşuyor.

"Çanakkale Deniz Zaferi'ni bizim unutmamız mümkün değil"
Zaferspor Kulübü Müdürü Ayhan Yılmaz, "Çanakkale Deniz Zaferi'ni bizim unutmamız mümkün değil çünkü göğsümüzdeki logoda taşıyoruz" dedi.
Yorum Yazın