TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları Diyarbakır'da

Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları Diyarbakır’da başladı.
Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları Diyarbakır'da
Mehmet Aslan - Türkiye Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Seyrantepe Spor Kompleksinde düzenlenen Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü ile Pendik Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan maçla başladı.

Turnuvanın açılış törenine Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun yanı sıra Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Gençlik ve Spor il Müdürü Nüammer Uslu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı (TBESF) Arif Ümit Uztürk, MHK Başkanı Abdullah Ayar, TBESF Ampute Futbol Teknik Kurul Başkanı Ahmet Yılmaz, Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Karaloğlu, Ampute Futbolu’nun son yıllarda ülkemizde en gelişen branşlardan olduğunu söyledi.

Ampute Milli Takımı’nın Avrupa ve Dünya şampiyonasında almış olduğu üst üste başarıların bu branşa ilginin artırdığını ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:
“Bugün Diyarbakır’dayız, futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla turnuvaya katılan arkadaşları Diyarbakır’da ağırlıyoruz. Bir hafta boyunca Türkiye Kupası maçları burada oynanacak ve Türkiye Kupası'nı alacak takım inşallah Diyarbakır'da belli olacak.”

Yakın bir zaman önce Diyarbakır merkez ve 17 ilçede eksik olan branşların giderilmesine yönelik büyük bir protokol imzaladıklarını anımsatan Karaloğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Diyarbakır Valiliği, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile beraber 17 ilçede eksik olan bütün branşlarımızla ilgili hem spor tesisi hem de gençlik kampları ile ilgili şu anda çok büyük bir yatırımın içerisindeyiz. 2022’de Diyarbakır gençlik ve spor hizmetleri bakımından Türkiye'nin en iyi ili olacak. Gençlik ve spor faaliyetlerimizde bugüne kadar götürmüş olduğumuz bütün projelerimizi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na şükranlarımı arz ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından oynanan maçta Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Pendik Engelliler Spor Kulübünü 4-0 yendi.
Yorum Yazın