TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Mersin'de devam ediyor

Avrupa Atletizm Birliği (EAA) ile Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) işbirliğinde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu yarışmaları Mersin’de başladı.
Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Mersin'de devam ediyor
İHA - Nevin Yanıt Atletizm Sahası’nda gerçekleştirilen yarışlarda, erkeklerde 8, kadınlarda 7 olmak üzere Avrupa’nın en iyi 15 kulübünden sporcular yarıştı. Şampiyonada Türkiye’yi erkeklerde ENKA Spor Kulübü, kadınlarda ise Fenerbahçe temsil etti. Çekiç ve Extra 100 metre yarışlarıyla başlayan şampiyona açılış seremonisiyle devam etti.

Açılış seremonisinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, 2 gün süresince Mersin’de yapılacak olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda erkek ve kadınlarda 348 sporcunun yarışacağını belirterek, "Bu organizasyon 3 yıl süresince Mersinde yapılacak. Türkiye adına yarışan Fenerbahçe ve ENKA Spor Kulüplerinin başarılı olacağını biliyorum" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise organizasyona ev sahipliği yaptıkları için memnun olduklarını ifade ederek, "Bu tür organizasyonları Mersin’de düzenlemek için belediye olarak büyük rol üstlendik. Mersin’i spor kenti yapma yolunda, ulusal ve uluslararası organizasyonların burada düzenlenmesi ve Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tesislerin kullanılması için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. Bu tür uluslararası etkinlikler, kentin tanıtımı açısından oldukça önemli. Avrupa’nın en iyi 15 kulübünün katıldığı turnuvada ülkemizi temsil edecek, ENKA Spor ve Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. Şampiyonada ilk gün sonunda kadınlarda Valencia Terra i Mar (İspanya) takımı birinci olurken, erkeklerde ise 61 puanla ENKA takımı birincilik elde etti. İlk gün müsabakalarında erkekler ve kadınlarda 11’er yarış gerçekleştirildi. Şampiyonanın ilk gününde kadınlarda, 65 puan alan Valencia Terra i Mar (İspanya) birinci, Fenerbahçe 57 puanla ikinci, Sporting Clube de Portugal (Portekiz) takımı ise 54 puanla üçüncü oldu. Erkeklerde ise Türkiye’yi temsil eden ENKA takımı 61 puanla birinci, Playas de Castellon (İspanya) takımı 55 puanla ikinci, Fiamme Gialle (İtalya) 51 puanla üçüncü oldu. İlk gün müsabakaları sonunda engelli kadınlar 3 bin metrede USK Praha (Çek Cumhuriyeti) takımından Lucie Sekanova, 9.28.93’lük derecesiyle şampiyona rekoru kırdı. Daha önceki rekor 9.32.83 ile 2006 yılında Ivano, tarafından kırılmıştı.

Yarın sona erecek yarışlarda en fazla puanı toplayan kulüp, Avrupa şampiyonu olarak kupaya ulaşacak.
Yorum Yazın