TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası sona erdi

Avrupa Atletizm Birliği (EAA) ile Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) işbirliğinde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu yarışmaları sona erdi.
Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası sona erdi
İHA - Nevin Yanıt Atletizm Sahası’nda gerçekleştirilen yarışlarda, erkeklerde 8, kadınlarda 7 olmak üzere Avrupa’nın en iyi 15 kulübünden sporcular yarıştı.

Şampiyonada Türkiye’yi erkeklerde ENKA Spor Kulübü, kadınlarda ise Fenerbahçe temsil etti. İki gün süren müsabakalar sonunda Avrupa’nın en iyisi kadınlar da 119 puanla Terre i Mar (İspanya) takımı olurken, erkeklerde ise yine diğer bir İspanyol takım olan Playas de Castellon 117 puanla birinciliği elde etti.

Türkiye’yi kadınlarda temsil eden Fenerbahçe 104 puanla ikinci olurken, erkeklerde ise son yarışa kadar birinci olan ENKA takımı, son yarış olan 4x400 yarışında sergilediği kötü performans nedeniyle 115 puanla ikinci olabildi. Yarışlar sonunda ilk üçe giren takımlar büyük sevinç yaşadı. Müsabakalar sonunda ödül almaya hak kazanan takımın sporcuları, ülke bayraklarını sırtlarına alarak mutluluklarını seyircilerle paylaştı.
Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk üç sıralaması ise kadınlarda, Terre i Mar (İspanya) 119 puanla birinci, Fenerbahçe 104 puanla ikinci, Sporting Club (Portekiz) 92 puanla üçüncü oldu.

Erkeklerde ise, Playas de Castellon (İspanya) 117 puanla birinci, ENKA 115 puanla ikinci, aynı puana sahip Flamme Gialle (İtalya) de üçüncü oldu.

ENKA takımının müsabakalarda elde ettiği birincilik sayısı fazla olması ikinci sırada yer almasını sağladı. ENKA takımı sporcusu Şeref Osmanoğlu üç adım atlamada rekoru 4 santimetre daha geliştirerek 16.74 ile Türkiye rekoru kırdı.

İki gün süren müsabakalar ardından ödül törenine geçildi. Ödül almaya hak kazanan takımlar ve sporcular ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden aldı.
Yorum Yazın