TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Beşiktaş, Sivas deplasmanından üç puanla döndü

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 1-0 galip geldikleri Sivasspor maçının ardından, Maçtan önce burada maçın zor geçeceğini biliyorduk.
Beşiktaş, Sivas deplasmanından üç puanla döndü
SİVAS / İHA - Hırvat teknik adam, “Maçtan önce burada maçın zor geçeceğini biliyorduk. Sezon başında da planlamayı yaparken burayı her zaman zor deplasman olarak kabul ediyorduk. Sivasspor çok iyi bir takım, çok iyi bir taraftar desteği var. Bence hakem bugün iyi bir maç yönetti. Bu galibiyet sezonun bu döneminde gerçekten çok büyük önem taşıyor. İlk yarıda iyiydik. Sivasspor savunma hattını geride kurdu ve topu tamamıyla bize bıraktılar, bizim hatalarımızı beklediler. Sivasspor uzun toplarla özellikle Batuhan’ı kullanarak tehlikeli olmaya çalıştı, kontra atakları beklediler. Çoğunlukla duran toplarla tehlikeli olmaya çalıştılar. Bizim oyun planımızın en önemli unsurlarından biri Sivasspor’un önde olan savunma hattının arkasına uzun toplarla pozisyonlar oluşturabilmekti. Golü tam da böyle bir pozisyonda attık. İkinci yarı Sivasspor çok ciddi bir baskı kurdu. Üstün olan taraf Sivasspor’du ve bazı fırsatlar yakaladılar. Biz çok iyi bir savunma yaptık, cesur bir şekilde savunma yaptık. Doğrusunu söylemek gerekirse bazı pozisyonlarda golü yemediğimiz için çok şanslıydık. Oyunun son bölümünde oyunu bitirecek fırsatları yakaladık ama değerlendiremedik. Ben bugün Sivasspor oyuncusu ya da teknik direktörü olsam böyle bir sonuçla karşı karşıya kalsam doğrusunu söylemek gerekirse hayal kırıklığına uğrardım” açıklamalarında bulundu.

Takımın performansında düşüş olduğuna katılmadığını aktaran Bilic, "Eskişehir, Balıkesir ve bugünkü maçlar arasında Liverpool’a karşı maçlar oynadık ve rövanş maçında 120 dakika üst düzey bir futbol oynadık. Şunu söylemek gerekirse bugünkü en iyi maçımızı oynamadık. Bazen biraz şanslı olursun, bugün bizim şanslı olduğumuz gibi, bugün ofansif oyuncularımız yeteri kadar etkili olamadı, yeteri kadar oyuna katkı yapamadılar. Pas ritmimiz çok düşüktü. Burada çimin uzunluğunun da bir etkisi olmuş olabilir. İyi bir rakibe karşı oynadık burada ben övgüler düzecek değilim bugünkü performansa ama endişeli de değilim. Uzun bir aradan sonra hafta içi maç oynamadık, önceki gün dinlendik ve iyi antrenmanlar yaparak bu maça hazırlandık“ diye konuştu.

Bilic, Necip Uysal’ın performansından memnun olduğunu da ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

MEDİCANA SİVASSPOR CEPHESİ
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 1-0 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından, karşılaşmada topun kendilerini sevmediğini belirterek, “Üzgünüz hem de fazlasıyla üzgünüz. Neden böyle oldu demekten ziyade sonuçta bu maçı kaybettik. Oyunun genelinde çok daha iyi oynayan, sahada güçlü duran taraf olduğumuzu ve kesinlikle mağlubiyeti haketmediğimizi düşünüyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum bugünkü performansından ötürü. Ancak şunu da söylemek lazım; futbol bir sonuç oyunu, sonuçta tabela de bir skor yazılı ve bizim puanımız yok. Ligde çok iyi bir yerde değiliz bir an önce buradan kurtulmamız lazım. Bunun içinde bugün puan ve puanlar almamız lazımdı. Ancak top bizi sevmedi ligin bitmesine daha çok var. Oynayacağımız 11’e yakın müsabaka var. Bu müsabakalarda puanlar alıp bir an evvel yukarı çıkıp küme düşme hattından kurtulmak istiyoruz" dedi.

Maçın hakemini de eleştiren Yalçın, “Hakemlerle ilgili fazla konuşmak istemiyorum ama geçen hafta da Adem’e sarı kart gösterdi ve o futbolcum cezalı duruma düştü. Bugün Kadir’in bir pozisyonu var, sarı kart gösteriyor. Arka arkaya enteresan fauller verdi. Bizi üzen şu ki; sahada güçlü duran benim oyuncularım, ayakta duran da benim oyuncularımdı. Öyle gereksiz fauller çaldı ki; kontra atağa çıkacağımız iki, üç pozisyonda inanılmaz terse fauller çaldı. Çalmaması lazım, daha yürekli yönetmeleri lazım, daha mücadeleye yönelik yönetmeleri lazım. Korumayacaksın maçlarda ve bırak kim güçlüyse o ayakta kalsın, o oynasın. Üzüldük hakemin yönetiminden ve bugün için hiç memnun değiliz” diye konuştu.

Son vuruşlarda beceriksiz bir görüntü çizdiklerini söyleyen Yalçın, çok net pozisyonları harcadıklarını aktardı. Batuhan’ın kendisini kötü hissettiği için oyundan çıkardığını belirten Yalçın, İbrahim Akın değişikliğinde ise geç kalmadıklarını ifade etti.
Yorum Yazın