TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Buzun En Hızlıları belli oluyor

Her yıl dünyanın en iyi buz patencilerinin bir araya gelerek yarıştığı sıra dışı etkinlik Red Bull Crashed Ice’ta şampiyon belli oluyor. Kanada’nın Edmonton şehrinde cumartesi günü gerçekleştirilecek yarışa erkeklerde Kanadalı Scott Croxall, kadınlarda da ABD’li Amanda Trunzo lider olarak giriyor.
Buzun En Hızlıları belli oluyor
İHA - Ice Cross Downhill Dünya Şampiyonası’nda Red Bull Crashed Ice’ın dördüncü ve son ayağı Kanada’da, Alberta Eyaleti’nin başkenti Edmonton’da düzenlenecek.

Büyük heyecana sahne olacak yarışta şampiyon da belli olacak. Erkeklerde Scott Croxall, son iki senenin şampiyonu Cameron Naasz ve Marco Dallago, kadınlarda da Amando Trunzo ve Jacquilene Legere son yarışa önde giriyor. ABD’li Trunzo, Kanada’daki yarışı ilk 8’de bitirirse kariyerinin ilk dünya şampiyonluğuna ulaşacak. Croxall da kendi seyircisinin önünde başarılı olması halinde üç sene önce yaşadığı şampiyonluğu taçlandıracak. 

Red Bull Crashed Ice Nedir? 

Red Bull Crashed Ice’ta dünyanın en yetenekli buz patencileri bir araya gelerek, binlerce metrekare donmuş su ile oluşturulan eğimli pistten aşağıya kayıyor ve rakiplerini geride bırakmak için sınırları zorluyor. Sporcuların yaklaşık 80 km/s hıza çıkabildiği yarışta itmek, çekmek, dirsek atmak gibi sportmenlik dışı hareketler haricinde, patencilerin rakibin önüne geçmek için her şey serbest. 
Yorum Yazın