TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Deloitte: Spor NFT pazarı 2022'de 2 milyar dolara ulaşacak

Deloitte’un Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon (TMT) Öngörüleri raporuna göre spor dünyasıyla alakalı NFT satışları 4-5 milyon taraftarın sahip olacağı 2 milyar dolarlık pazara ulaşacak.
Deloitte: Spor NFT pazarı 2022'de 2 milyar dolara ulaşacak
AJANSLAR - Deloitte’ın 2022 yılı için hazırladığı TMT öngörüleri raporuna göre bu yıl dünya genelinde 4-5 milyon taraftarın NFT’lere sahip olacağı ve NFT pazarının bir önceki yıla oranla 2 katına çıkarak 2 milyar dolara ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

2022’de spor alanında üretilecek NFT’lerin en yaygın örnekleri özel video klipler ve oyuncu kartları olacak. Bu eserlerin değeri, oyuncunun şöhreti, spor etkinliğinin önemi ve NFT bağlamında kullanıcılara sunulacak ek faydalara bağlı olarak artacak.

Pandemi döneminde gelirleri azalan spor ligleri, takımlar ve bireysel atletler için bu NFT’ler önemli bir gelir kaynağı haline gelecek. NFT’ler taraftarla ilişkilerin geliştirilmesi konusunda da farklı fırsatlar sunacak. Bununla ilgili Japonya’da ayın oyuncusunu seçme fikri öne çıkarken Türkiye’de ise yeni transferlerin kadro numarasını belirlemek gibi yenilikler düşünülüyor.
Yorum Yazın