TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Derya Can'dan ikinci Dünya Rekoru

Milli sporcu Derya Can, Antalya'nın Kaş ilçesinde Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalışı kategorisinde 71 metreyle kırdığı dünya rekorunun ardından Paletsiz ip destekli dalış kategorisinde de 71 metreye inerek dünya rekoru kırdı.
Derya Can'dan ikinci Dünya Rekoru
İHA - Dünyada ilk kez denenen "Paletsiz ip destekli dalış" kategorisinde Dünya Sualtı Sporları Konfedarasyonunun (CMAS) belirlediği alt limit olan 70 metreye dalan milli sporcu Derya Can 71 metreyle rekorun ilk sahibi oldu.

SUYUN ALTINDA 2 BUÇUK DAKİKA
Üç günde üç rekor denemesinin ilkini başarıyla tamamlayan rekortmen dalgıç Can, ikinci denemesi için Kaş'ta hava koşullarının iyileşmesini bekledi. Bir gün bekleyen Derya Can, bugün saat 06.00 da yeni bir deneme için Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'na hareket etti. Hidayet Koyu'nda soğuk suya alışmak için yaklaşık 1,5 saat antrenman yapan Can için Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Sağlık Bakanlığı ilk yardım ekipleri ile emniyet dalgıçları hazır bekledi. CMAS hakemlerinin huzurunda saat 08.45'te 70 metreye dalan Can, paletsiz ve ip destekli 71 metreye dalarak bu alandaki ilk dünya rekorunun da sahibi oldu. Su altında 2 dakika 31 saniye kalan Can, su yüzüne çıktıktan sonra büyük sevinç yaşadı. Can'ın sevincine ortak olan takım arkadaşları hep birlikte "En büyük Türkiye" diyerek denizin içinde bir kez daha bayrak açtı.

BİR DAHA KIRAN OLURSA DALAR BİR DAHA KIRARIZ
Su altından çıktıktan sonra duygularını gazetecilerle paylaşan Derya Can, üşüdüğünü bu yüzden kırdığı ikinci rekor öncesi de ısınmak için çok zaman harcadığını ifade etti. Kırdığı rekorun önemine değinen Can, Türkiye'nin tanıtımı açısından bu rekorların kullanılmasının arzu etti. Can, zor bir branşta paletsiz olarak yapılan bu denemenin ilk kez yapıldığını hatırlatarak rekorun kırılması halinde dalıp tekrar kırabileceğini de sözlerine ekledi.

ÜÇÜNCÜ REKOR DENEMESİ İPTAL
"Üç günde üç rekor parolası" ile denemelere başlayan dünya rekortmeni Derya Can, bayram süresince devam eden kötü hava nedeniyle bir gün beklemesinin yanı sıra soğuk olan deniz suyundan dolayı üçüncü rekoru iptal etmek durumunda kaldı.

CMAS Sualtı Sporları Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal, Derya Can'ın üçüncü olarak gerçekleştirmeyi planladığı "Paletli sabit ağırlıklı 82 metre" rekor denemesinin ise soğuk su ve sporcunun kendisini fazla zorlamak istememesi nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

REKOR KIRMAK İÇİN TÜKETİCİ KREDİSİ ÇEKMİŞTİ
Milli sporcu Derya Can, dünya rekoru kırabilmek için Antalya'nın Kaş ilçesinde antrenman masraflarını kredi ile karşılarken basının dikkatini çekmiş, yapılan haberler sayesinde Arnica başta olmak üzere birçok firmanın desteğini almıştı.

Ana sponsor Arnica adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Akın, "Maddi kazançtan çok manevi tarafı ağır basan bir tecrübe oldu bizim için. İlerde çocuklarımıza anlatabileceğimiz ülkemiz adına yaptığımız önemli bir girişimimiz başarıyla sonuçlandı. Çok mutluyuz" diyerek duygularını dile getirdi.
Yorum Yazın