TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Dilara’dan büyük başarı

Thaiboks’ta dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan başarılı sporcu Kayserili Dilara Yıldız, Tayland şampiyonunu devirerek büyük bir başarıya daha imza attı.
Dilara’dan büyük başarı
Tayland’ın en büyük organizasyonlarından Queens’s Birthday Chiang Rai’de ringe çıkan 22 yaşındaki dövüşçü, Tayland şampiyonunu ikinci rauntta nakavt ederek büyük bir başarıya imza attı. Binlerce izleyici ve televizyonların canlı yayınladığı karşılaşmada Türk sporcu rakibini iki kez yere indirirken, gecenin ana maçını da çıkarmış oldu. Özellikle rakibine vurduğu diz-yumruk kombinasyonlarıyla sersemleten ünlü dövüşçü, İkinci rauntta dirsek kombinasyonulya rakibini yere indiren genç sporcu ringden zaferle ayrılan taraf oldu. Almanya’nın en başarılı Muay-Thai dövüş okulu olan Thai-Box Club Singen’de antrenmanlarını sürdüren Dilara Yıldız, dünyanın en iyi antrenörleri arasında yer alan Ralf Hasenohr ile çalışmalarına devam ediyor.

HASENOHR: "DİLARA ÇOK BÜYÜK BİR YETENEK"
Dilara Yıldız’ın dünyanın en iyi dövüşçülerinden olduğunu belirten başarılı çalıştırıcı Ralf Hasenohr, "Dilara daha önce dünya şampiyonu, Almanya şampiyonu ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra, birçok şampiyonluklara imza attı. Şu an Tayland’da antrenmanlarını sürdürüyor ve aynı zamanda maçlara da çıkacak. Önümüzdeki ay Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 7 bin kişilik Negara Stadiyon’da Z1 kemerini koruma maçına çıkacak. Bu Royal Cup şampiyonası Malezya’nın en büyük Thai-Boks organizasyonu olarak biliniyor. Dilara, çok büyük bir yetenektir. Muay-Thai sporunun yetiştirdiği önemli yeteneklerden birisidir. Disiplinli, hırslı, dayanıklı, saygılı ve dürüst bir insan olarak bir sporcunun taşıması gereken her türlü özelliğe sahiptir" şeklinde konuştu.
Dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz ise, Dilara Yıldız’ın Almanya’da yaşamasına rağmen ringlere Türk bayrağıyla çıktığını belirterek, "Ülkemizin mutlaka sahip çıkması gereken çok büyük bir yetenektir kendisi" dedi.
(İHA)
Yorum Yazın