TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Dünya 17 numarası ay yıldızlı formayı mı giyecek

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, dünya 17 numarası Bernard Tomic için federasyon olarak girişimde bulunmadıklarını ancak birkaç Türk kulübünün oyuncu ile ilgilendiğini söyledi.
Dünya 17 numarası ay yıldızlı formayı mı giyecek
Sultan Gedik - İHA - Durmuş, dünya klasmanında 17 numarada yer alan Avustralyalı raket Bernard Tomic’e ay-yıldızlı formayı giydirmek için görüşmelere başlandığı yönündeki haberlere ilişkin İHA’ya açıklamalarda bulundu. Tomic’in iyi bir tenisçi olduğunu belirten Durmuş, "Bizim yürüttüğümüz bir çalışma yok. Zaten milli takımda oynaması için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması lazım" dedi.

"FEDERASYON OLARAK TALEPTE BULUNMADIK"
Avustralyalı raket için birkaç yıldır Türk kulüplerinin devrede olduğunu ifade eden Başkan Durmuş, "Fakat son aşama nedir bilemiyorum. Bu tarz girişimler bizi mutlu eder, çünkü Türkiye’de tenisin iyi bir yerlere geldiğini gösterir. Ancak milli takımın bir sürü ayağı var, uluslararası federasyon ayağı var" açıklamasını yaptı.

Durmuş, Tomic transferi için kulüplere desteğe de hazır olduklarını söyleyerek, federasyon olarak talepte bulunmadıklarını ifade etti. Cengiz Durmuş ayrıca, oyuncunun Türkiye için oynayabileceği yönündeki sözleri üzerine ise, "Böyle bir tenisçinin bizi düşünmüş olması güzel bir şey" dedi.

Bernard Tomic, son olarak dün Avustralya Açık’ta, dünya 2 numarası Andy Murray’e 6-4, 6-4 ve 7-6’lık skorla mağlup olmuştu.
Yorum Yazın