• Spor

Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Emrah Kuş ve Rıza Kayaalp bronz madalya için mindere çıkacak

Dünya Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam ediyor.
Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Emrah Kuş ve Rıza Kayaalp bronz madalya için mindere çıkacak
Laszlo Papp Arena Spor Kompleksi'nde düzenlenen şampiyonanın bugün yapılan son gününde mindere çıkan 3 Türk güreşçisi arasında

Türkiye’nin altın madalya beklediği dünya ve Avrupa şampiyonu 120 kiloda Rıza Kayaalp birinci turda Hintli rakibi Naveen ile karşılaştı. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte rakibine nefes aldırmayan Rıza Kayaalp henüz ilk devrenin 1. dakikasında rakibine tek kol attı ve tuş yaparak galip geldi. İkinci tura yükselen Kayaalp, bu turda güçlü rakibi Rus Sergey Andrusik ile karşılaştı. İlk devreyi Rus rakibine karşı 2-0 önde kapatan Kayaalp, ikinci devrede de iyi bir mücadele göstererek 1 puan daha aldı ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

Kayaalp yarı finale çıkmak için Amerikalı rakibi David Simith ile karşılaştı. Karşılaşmanın 15 saniyesinde rakibine 3 puanlık supleks atan Kayaalp, 15 saniye sonra aynı oyunu tekrarlayarak mücadelenin henüz 30. saniyesinde rakibini 8-0 sayı tuşuyla yenerek yarı finale yükseldi.

Finale kalma maçında ise İranlı rakibi Amir Aziz Aliakbari karşısında ilk devreyi 1-0’la önde kapatan Kayaalp, ikinci devrede rakibine 4 puan vererek maçtan 4-1 mağlup ayrılarak, Türk kafilesini ve seyircilerine büyük üzüntü yaşattı.

Bugün Budapeşte'de mindere çıkan ikinci Türk güreşçisi 74 kiloda Emrah Kuş, birinci turda Belarus rakibi Aleksandre Dtemyanovich ile bir üst tura yükselmek için mücadele verdi.

Mücadelenin ilk devresini rakibine göre çok üstün tamamlayan Kuş, ikinci devreye 4-1 önde başladı. İkinci devrenin başında skoru 5-1'e getiren Kuş, rakibine 3 ihtar verdirdi ve karşılaşmayı hakem kararıyla galip bitirerek bir üst tura yükseldi.

Bu turda Amerikalı güreşçi rakibi Andrew Thomas Bisek ile karşılaşan Emrah Kuş, ilk devrede rakibine puan vermezken puan da alamadı ve devre 0-0 bitti. İkinci devreye çok iyi başlayan Kuş, üst üste aldığı puanlarla rakibini 3-1 yenerek bir üst tura yükselen Türk güreşçisi oldu. Kuş yarı çeyrek finale çıkma maçında ise Azeri güreşçi Refik Hüseyinov ile mücadele etti. İlk devreyi 1-0 mağlup kapatan Kuş, ikinci devre müthiş bir performans göstererek çeyrek finale çıktı.

Kuş, yarı finale kalma mücadelesinde ise Ukraynalı rakibi Mykola Daragan’ı müthiş mücadelenin ardından 4-3 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Emrah Kuş finale kalma maçında Koreli Kim Hyeonwoo ile karşılaştı.

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Koreli rakibinin üst üste yaptığı oyunlarla 7-0 geriye düşen Kuş, maçtan mağlup ayrıldı. Kuş, akşam seansında bronz madalya mücadelesi verecek. Mindere çıkan 3. Türk güreşçi 66 kiloda Atakan Yüksel, birinci turda Amerikalı rakibi Ellis Coleman ile karşılaştı.

Karşılaşmanın ilk devresinde önce ABD'li güreşçi, sonra da Yüksel 2 puan aldı. Mücadele bu sonuçla bitince son puanı alan Türk güreşçi olduğu için Atakan Yüksel galip gelmiş oldu.

Atakan Yüksel ikinci turda Polonyalı David Karecinski ile mücadele etti. İlk devrenin hemen başında aldığı 4 puanla öne geçen Yüksel, bu devrede 2 puan daha aldı ve devreyi 6-0 önde kapadı. İkinci devrede güreşçiler puan alamadı ve Yüksel, karşılaşmayı 6-0 kazanarak çeyrek bir üst tura yükseldi.

Bu turda Azeri rakibi Hasan Aliyev ile karşılaşan Atakan Yüksel, ilk devreyi 1-0 mağlup kapadı. İkinci devre de istediğini mindere yansıtamayan Yüksel karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Azeri güreşçinin finale çıkma maçında Rus güreşçiye yenilmesiyle Atakan Yüksel şampiyondan elendi.
Yorum Yazın