TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Ergin Ataman sezon sonu tercihini yapacak

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Erdenay, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman'ın sezon sonunda milli takım ya da kulüp takımı çalıştırma yönünde karar vermesi gerektiğini söyledi.
Ergin Ataman sezon sonu tercihini yapacak
Ozan Koltuk - AA - Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın sezon sonunda milli takım ya da kulüp takımı çalıştırma yönünde karar vermesi gerektiğini söyledi.

Harun Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek yıldan itibaren milli takım maçlarının kış aylarında oynayacağı için sadece ay-yıldızlı ekibi çalıştıracak bir başantrenörle yola devam etmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Artık milli takımın, sadece milli takımı çalıştıracak hocası olacak. Ergin hoca da bu taktirde sezonu sonu seçimini yapacaktır diye düşünüyorum. Ergin hocayla 30 Eylül 2016'ya kadar sözleşmemiz var. Erken konuşmak zor. Önümüzde olimpiyat elemesi ve olimpiyatlar var. Ataman, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli hocalardan birisi. Ergin hocanın milli takım performansından memnunuz."

2016 Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nin Türkiye'de düzenlenmesi durumunda Ergin Ataman'ın milli takımla devam edip etmeyeceğiyle ilgili soru üzerine Erdenay, "Evet, devam ediyor" cevabını verdi.

Lynetta Kizer krizi
Harun Erdenay, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray'ın talimatlara aykırı şekilde Lynetta Kizer'ı Fenerbahçe maçında oynatıp hükmen yenik sayıldığı derbiyle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Kuralın açık ve net olduğunu aktaran Erdenay, "Yirmi senedir olan kuralın bilinmesi gerekir. Bu birimdeki elemanımız bir hata yapmıştır bunun da cezasını çekmiştir. Tabii ki Galatasaraylı yöneticilerin de bunun hata olduğu ve bu lisansı alamayacaklarını bilerek çıkıp oynatmaları da bence bir hata. Artık bir karar aldık. Tahkimin vereceği kararı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Dörtlü Final'de bir Türk takımı olacaktır"
Harun Erdenay, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e en az bir Türk takımının kalacağına inandığını belirtti.
Yorum Yazın