TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Eski futbolcu Mert Korkmaz'dan FETÖ açıklaması

Eski futbolcu Mert Korkmaz, küçüklüğünden beri kamuoyunda tanınan, tanınmayan farklı İslami gruplardan kişilerin sohbetlerinde bulunduğunu belirterek, herhangi bir grupla özel hiç bir bağlantısı olmadığını kaydetti.
Eski futbolcu Mert Korkmaz'dan FETÖ açıklaması
AA - Korkmaz, 1996'da katıldığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) lideri Fetullah Gülen'in sohbetindeki görüntülerin yayınlanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mert Korkmaz, 15 Temmuz'daki hain ve kalleşçe yapılan kalkışma olaylarıyla ilgili yayınlarda, 20 yılı aşkın süre önce çekilen görüntülerin FETÖ/PDY ile sanki bir bağlantısı varmış gibi yayınlanmasını üzüntüyle izlediğini aktardı.

Profesyonel futbolcu olarak 12 yaşından beri bu camianın içinde bulunduğunu belirten Korkmaz, şu ifadeleri kullandı: "Çok küçük yaşımdan beri dini ibadetlerimi yerine getirmeye ve hayatımı elimden geldiğince dini kurallara uygun yaşamaya çalışıyorum. Böyle bir meseleyle ilgili olsa da dini hayatımı kamuoyuna açıklamak zorunda kaldığım için de hicap ediyorum. Ben özel bir dini eğitim almadım, İslami gruplar ve cemaatlerle ilgili de kamuoyu hariç özel bir bilgi sahibi değilim. Küçüklüğümden beri imkan buldukça tüm dini sohbetlere iştirak etmeye çalıştım. Tamamen halis niyetle yapılan 20 küsur yıl evvelki böyle bir davetin görüntülerinin, FETÖ/PDY ile herhangi bir bağlantısı varmış gibi sunulmasını kınıyorum."

Küçüklüğünden beri kamuoyunda tanınan, tanınmayan farklı İslami gruplardan kişilerin sohbetlerinde bulunduğunu belirten Mert Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Herhangi bir grupla özel hiç bir bağlantım yoktur ve olmamıştır. Kamuoyunda o zaman muteber bir din adamı olarak tanınan FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen ile olan görüntülerim, dinimi daha iyi öğrenme ve yaşama çabamdan kaynaklanan, kendimce samimi bir ziyarettir. Ancak terörist başı Fetullah Gülen'in bu samimi ziyareti kaydettirmesi ve anladığım kadarıyla propaganda amacıyla kullanılması, FETÖ/PDY terör örgütünün 20 yıl evvel de hain planları için masum insanları kullandıklarının en açık delilidir. Ulü'l emre itaatin dinin açık bir emri olduğunu, benim gibi bu konularda cahil bir insan dahi bilirken, ulü'l emre itaatsizliği emreden terörist başının dini konularda benden de cahil olduğu ortadadır. 15 Temmuz'daki hain ve kalleşçe kalkışmayı, tüm katılanları, destekleyicilerini kınıyorum, lanetliyorum."
Yorum Yazın