TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Eskişehir’de ’Evdepedallatürkiye’ hareketi başladı

Eskişehirli milli sporcular Gökay ve Eda Konuk kardeşler, kondisyondan düşmemek ve topluma örnek olmak adına ’evdepedallatürkiye’ hareketini başlattılar.
Eskişehir’de ’Evdepedallatürkiye’ hareketi başladı
Gökay ve Eda Konuk kardeşler, her gün evlerinde bisikletleri ile yaptıkları antrenmanları internet üzerinden canlı yayın açarak devam ediyorlar. Milli sporcuları takip eden vatandaşlar ise bu akıma katılarak, kendi evlerinde bisiklete binerek hem spor yapıyor, hem de çevresine örnek oluyorlar. Gökay ve Eda Konuk kardeşler ile birlikte pedal çeviren gençlerin aileleri ise uygulamadan gayet memnun olduklarını dile getirdi. Gençler hem Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi ile derslerine çalışıyorlar, hem de bisiklete binerek spor yapıyorlar. Sağlıklı yaşam için Korona virüs salgınının devam ettiği süreçte ’Evdekaltürkiye’ denilerek farkındalık oluşturuluyor.
71 yaşındaki Mehmet amca da pedallıyor
’Evdepedallatürkiye’ hareketini benimseyerek evinde spor yapıp bisiklete binen başka bir vatandaş ise 71 yaşındaki Mehmet Çalışkan oldu. 65 yaşının üzerindeki vatandaşların sokağa çıkma yasakları olması sebebiyle evinde bisiklete binen Mehmet Çalışkan ise, yaşıtlarına örnek olarak yaptığı spor aktivitesi ile sağlını korumaya çalışıyor.