• Spor

Fırtına liderlerin korkulu rüyası oldu

Bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray'ı liderlikten eden bordo-mavililer, hafta sonu bir başka lider Beşiktaş'ı yenmenin hesabını yapıyor.
Fırtına liderlerin korkulu rüyası oldu
TRABZON (AA) -  Spor Toto Lig'de bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray'ı liderlikten eden Trabzonspor, hafta sonu sahasında bir başka lider Beşiktaş'a da geçit vermek istemiyor.

Ligin 19. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşan bordo-mavililer, golsüz berabere kalarak rakibini liderlikten etti. 18. haftayı lider kapatan Fenerbahçe, kaybettiği 2 puanla koltuğunu Beşiktaş'a kaptırdı.

Daha sonra 27. haftada Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım da 3 puan kaybettiği haftada liderliği Fenerbahçe'ye bıraktı.

Geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerek Avrupa kupalarına katılma yolunda yara alan Karadeniz ekibi, hafta sonunda bu kez liderlik konumunda bulunan Beşiktaş'ı sahasında mağlup etmenin hesaplarını yapıyor.

Büyük takımlara karşı bu sezon iyi sonuçlar alan bordo-mavililer, sahasında da başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

Bordo-mavililer, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu sezon 14 lig maçında 10 galibiyet, 3 beraberlik ve bir mağlubiyetle 33 puan toplayarak Fenerbahçe'nin ardından iç sahanın en başarılı takımlarından biri konumunda bulunuyor.

Üç büyüklerle maçları
Trabzonspor, bu sezon üç büyüklere karşı oynadığı 5 maçta bir kez yenildi.

Galatasaray'ı 3-0 ve 2-1'lik sonuçla mağlup eden bordo-mavililer, Fenerbahçe'yle iki maçta da golsüz berabere kaldı, tek yenilgisini ise Konya'da Beşiktaş ile oynanılan karşılaşmada 3-0'lık sonuçla aldı.

Geçen sezon üç büyük rakibi karşısında 6 maçta sadece 2 puan elde eden Karadeniz temsilcisi, bu yıl 8 puan alarak 2010-2011 sezonundan itibaren söz konusu takımlar karşısında en iyi performansını gösteriyor.

"Kendi işimize bakıyoruz"
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği maçında yaşadıkları puan kaybı nedeniyle artık Avrupa kupalarına katılma yolunda kredilerinin kalmadığını söyledi.

Güney, "Beşiktaş maçını kazanmaktan başka çaremiz yok. Büyük maçların havası farklıdır. Galibiyet için çıkacağız ve inşallah bu hedefimizi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu sezon Fenerbahçe ile berabere kalıp, Galatasaray'ı da yenerek liderlikten etmelerine ilişkin Güney, şunları kaydetti:
"Böyle bir görüntü var ama bizi diğer takımlar ilgilendirmiyor. Hangi takımın şampiyon olacağına bakmıyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Kendimiz için oynayıp kazanmak istiyoruz. Beşiktaş maçı bu doğrultuda bir maç olacak. Futbolcularımız da profesyonel futbolcular. Geçen haftanın moral bozukluğunu üzerlerinden atacaklardır. Sahamızda başarılı bir performansımız var. Bunu Beşiktaş maçında da sürdüreceğimize inanıyoruz."
Yorum Yazın