TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Galatasaray'da ikinci kamp dönemi başlıyor

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre kampını tamamlayan Galatasaray, yarın Danimarka’ya gidiyor.
Galatasaray'da ikinci kamp dönemi başlıyor
İHA - Sar-kırmızılılar, 29 Temmuz Cuma gününe kadar çalışmalarını burada sürdürecek ve 30 Temmuz Cumartesi günü de İsveç’de Manchester United ile yapacağı hazırlık maçının ardından Türkiye’ye dönecek.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray’da ikinci kamp dönemi başlıyor. İlk olarak hazırlıklarına 1 Temmuz Cuma günü İstanbul’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde başlayan sarı-kırmızılılar, birinci dönem kamp çalışmaları kapsamında 10 Temmuz Pazar günü İsviçre’ye gitti. İsviçre’nin Gwatt bölgesinde çalışmalarını sürdüren Galatasaray, bu süre zarfında ilk olarak Thun ile bir hazırlık maçı yaptı. 1-1 sona eren karşılaşma sonrası Tissot Arena’da 2016 Uhren Kupası’na katılan sarı-kırmızılılar, burada Zürih’i 3-0 ile geçti. Uhren Kupası’ndaki son maçında Young Boys ile karşılaşan sarı-kırmızılılar, rakibi ile 1-1 berabere kalarak kupanın sahibi oldu.

İlk kampa Galatasaray eksik gitti
Galatasaray, bu karşılaşma sonrası İstanbul’a dönerek birinci dönem kamp çalışmalarını tamamladı. Birinci dönem kamp çalışmalarına Hamit Altıntop, Serdar Aziz, Yasin Öztekin, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Ryan Donk, Emrah Başsan, Sinan Gümüş, Bruma, Aurelien Chedjou, Lionel Carole, Salih Dursun, Berk İsmail Ünsal, Martin Linnes, Koray Günter, Olcan Adın, Tarık Çamdal, İsmail Çipe, Birhan Vatansever, Gökay Güney, Endoğan Adili, Sabri Sarıoğlu, Eray İşcan ve Cenk Gönen katıldı. 16 Temmuz Cumartesi günü kampa katılması beklenen kaleci Fernando Muslera ise, Türkiye’de meydana gelen darbe girişimi nedeniyle çalışmalarını Türkiye’de sürdürdü.

Darbe girişimi kampı da vurdu
Türkiye’de 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi Galatasaray kampını da etkiledi. Darbe girişiminin sonraki günü İstanbul’a dönme kararını görüşen sarı-kırmızılılar, kamp yapılan otelde toplantı yaptı. Ülkede yaşanan olumsuzluklar sonrası bazı futbolcuların İstanbul’a ailelerin yanına dönmek istediği belirtilse de, tüm futbolcular birlik olarak kampa devam etme kararı aldı. Kamp, programda herhangi bir değişiklik olmadan devam etti.

Bruma kampa damga vurdu
Birinci dönem hazırlık kampında sıkı çalışan Galatasaray’da, hazırlık maçları ve antrenmanlardaki performansı ile Bruma damga vurdu. Oynanan 3 hazırlık maçında da gol atmayı başaran Portekizli yıldız, teknik ekip ve taraftarlardan tam not aldı. Antrenmanlardaki istekli davranışları ve takım içindeki iletişimi ile teknik ekipten tam not alan Bruma, kamp dönemi boyunca taraftarlarını mest etmeyi başardı. Öte yandan sezon sonunda Galatasaray yönetimi tarafından para cezası verilen ve nasıl davranacağı merak konusu olan Wesley Sneijder’de oldukça iyi performans gösterdi. Özellikle antrenmanlardaki neşeli tavırları ile dikkat çeken Sneijder’in, İsviçre kampı boyunca moralinin hayli yüksek olduğu gözlendi.

Danimarka kampı başlıyor
Teknik Direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde ikinci kamp dönemini için yarın Danimarka’ya gidecek olan Galatasaray, Aarhus şehrinde 29 Temmuz Cuma gününe kadar kampa girecek. Sarı-kırmızılılar Danimarka’daki tek hazırlık maçını ise 26 Temmuz Salı günü Danimarka Süper Lig ekiplerinden Aarhus GF takımıyla yapacak. Karşılaşma TSİ 20.45’te Ceres Park’ta oynanacak. Birinci kamp döneminde kadroda bulunmayan Selçuk İnan, Hakan Balta, Semih Kaya, Blerim Dzemaili ve Fernando Muslera gibi futbolcular da ikinci kamp döneminde takımla birlikte olacak. Aslan, Danimarka kampının ardından 30 Temmuz Cumartesi günü de İsveç’e geçecek ve burada İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile hazırlık maçında karşılaşacak.
Yorum Yazın