TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan amatör kulüplere maddi destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bugüne kadar 9 bin 777 kulübe toplam 143 milyon 516 bin TL yardımda bulunuldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan amatör kulüplere maddi destek
Cansu Türkmenlio - ANKARA / İHA - Son iki yılda ise 11 bin spor kulübüne malzeme yardımı yapıldı. Engelli spor kulüplerine ayrı bir önem veren bakanlık, son 10 yılda 2028 kulübe 8 milyon 763 bin TL yardım yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla spor kulüplerine yapılan yardımların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Amatör spor kulüpleri halkımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyor. Bu kulüpler aynı zamanda uluslar arası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştiriyorlar” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2002 yılından bu yana 9 bin 777 amatör spor kulübüne toplam 143 milyon 516 bin TL destek ve malzeme yardımı yaptığı açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Amatör spor kulüplerimizin desteklenmesine çok büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz destek bundan sonra da artarak devam edecek" diye konuştu.

2002 yılına kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan malzeme yardımı dışında destek alamayan spor kulüplerine bu tarihten itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından maddi destek sağlanıyor. 2002 yılında 17 kulübün amatör faaliyetlerine 315 bin TL kaynak aktarıldı. Her geçen yıl kulüp sayısı ile birlikte maddi yardımlarda da artış gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 1287 Spor Kulubü’ne 23 milyon 710 bin TL yardım yapıldı. 2015 yılında 745 kulüp, 26 milyon 411 bin TL yardımdan yararlandı. 2002 yılından bu yana ise 9 bin 777 kulübe toplam 143 milyon 516 bin TL yardımda bulunuldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Engelli Spor Kulüplerine de destekte bulunuyor. Son 10 yılda 2028 kulübe 8 milyon 763 bin TL yardım yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yardımları para ile sınırlı kalmadı. Bakanlık, kulüplere malzeme desteğinde de bulundu. Son iki yılda 11 bin spor kulübüne 220 bin adet spor çantası, eşofman takımı, şort, tişört, yağmurluk dağıtıldı. Ayrıca Güreş, Karate, Tekvando, Judo, Satranç, Okçuluk, Eskrim, Boks Federasyonlarına da malzeme desteği sağlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla spor kulüplerine yapılan yardımların çok önemli olduğunu söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, "Amatör spor kulüpleri halkımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı olan kuruluşlardır. Bu kulüpler aynı zamanda uluslar arası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuların yetişmesi anlamında da çok önemli. Olimpiyat ruhu içerisinde ve olimpiyatlara sporcu yetiştirme amacıyla hareket eden kulüplere destek olacağız” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, tüm kulüplere destekte bulunmaya çalıştıklarını belirterek, “Futbol kulüpleri, zaten ciddi gelirleri olan bir branşımız. Bu yüzden amatör spor kulüplerimizin desteklenmesine çok önem veriyoruz. Talepte bulunan ve futbol dışındaki bir spor dalında faaliyet gösteren her spor kulübünün isteği değerlendirilerek onlara bütçe imkanları çerçevesinde yardım yapılmaktadır. Tüm spor kulüplerine bir şekilde bakanlığımız tarafından destek olunuyor. Bugüne kadar amatör kulüplere verdiğimiz destek bundan sonra da artarak devam edecek" diye konuştu.
Yorum Yazın