TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Hedefim Kasımpaşa’da Şampiyonlar Ligi oynamaktı

Kasımpaşa ile yollarını ayıran Teknik Direktör Rıza Çalımbay, yönetimle transfer konusunda anlaşmazlık yaşadıklarını belirterek, 'Benim hedefim Kasımpaşa’da Şampiyonlar Ligi oynamaktı. Bizim tek isteğimiz Kasımpaşa’nın başarılı olmasıydı' dedi.
Hedefim Kasımpaşa’da Şampiyonlar Ligi oynamaktı
İHA - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa ile yollarını ayıran Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) genel merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Deneyimli teknik adam, Kasımpaşa’ya geçen sezon geldiğini hatırlatarak, kendisine yönetimin ’15. olun yeter’ dediğini ancak çok güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi. Hakemlerin hataları olmasa Avrupa’ya gideceklerini söyleyen Çalımbay, “Gösterdiğimiz performans olsun, aldığımız puanlar olsun mükemmeldi. Kaybettiğimiz oyuncular da vardı. Bu sezona başladığımızda ise bize küçülmeye gideceklerini söylediler. Biz tabii ki bunu saygıyla karşıladık. Bizim burada sözleşmemiz var. Herkes, ‘Bundan sonra neden kaldınız peki?’ diyebilir. Bizim sözleşmemiz gereği devam etmemiz gerekiyordu. Başkanımızla konuştuğumuzda kendisine ne olursa olsun kalacağımızı söyledik. Biz ekip olarak zor yerlerde çalışmış arkadaşlarız. Bundan önce Mersin’de de transfer yasağı olmasına rağmen görevimize devam ettik ve 7. bitirdik. Beki oyuncu alabilseydik Avrupa’ya gidecektik. Bizim için küçülmeye gitmesi önemli değil. Bizim için önemli olan belli bütçede oyuncuların alınması. İlk hedefimiz olan şekilde hareket ettiğimizde çok iyi oyuncular bulduk. Biz bir sürü oyuncu istedik ama ucuz oyuncular. Bunlarla beraber alacağımız en fazla 4-5 oyuncu düşünüyorduk. Biz şampiyonluğa oynayacağımıza bile inanıyorduk. Tabii ki böyle bir karara geçince biz de ‘B’ planı uyguladık ve daha ucuz oyuncular istedik, onlar da alınmadı. Sezon başlamadan 1 hafta kala biz 4 oyuncu aldık ve hiçbiri hazır değildi. Hiçbiri kendi takımında oynayan oyuncular değildi. Bütçeye göre ucuz oyunculardı. Hazır olmadıkları için bir anda yararlanmamız mümkün değildi. Bizim üzüldüğümüz nokta, ligin başlamasına çok az zaman kala Eren’in gitmesi oldu. Eren de gidince forvet gücümüz iyice azaldı.Trabzon maçına biz Eren’siz çıktık. Zaten eksiktik, o gün Eren’in yerine aldığımız arkadaşımız, Trabzon maçından önce aynı statta antrenman yaptı. Hazır değil yani arkadaşımız. Böyle olunca sıkıntılar oldu. Böyle olunca tabii ki sıkıntılı olacaksın çünkü bir sürü sporcu kaybetmişsin, yerine istediğin şekilde oyuncu koyamamışsın” ifadelerini kullandı.

“TAKIMI KORUMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPTIK"
Geçen sezon 50 gol attıklarını ancak 39 golü atan oyuncularının takımdan ayrıldığına dikkat çeken Rıza Çalımbay, “Tabii ki mutsuz olacağız, zaman zaman isyan edeceğiz. Biz Mersin’de de kimsenin tanımadığı oyuncular aldık ama kampları bizde geçirdiler, zamanında aldık. Zaman zaman bir an önce oyuncu alalım dememiz normal, sesimizi çıkarmasak normal değildi. Biz kimseye saygısızlık etmedik. Her zaman her yerde oyuncuları korumuşuzdur. Biz iş adamı değiliz, biz bir ekibiz. Biz nerede ne konuşacağımızı biliyoruz. Gittiğimiz her kulübe maddi açıdan da artı şekilde bırakıp gittik. Donk’un iyi paraya verilmesi, Eren’in iyi paraya verilmesi, bunlar kulübe artı oldu. Makul düşününce de takım zayıfladı. Örnek verelim; Biz 1 milyon 300 bin Euro’luk Isaksson’u gönderdik, 250 bin TL’ye Kadem diye bir arkadaşımızı aldık. Bu arkadaşımız göreceksiniz çok iyi bir kaleci olacak ileride. Biz A takımımıza transfer yaptık, aylık 2 bin Euro’ya oyuncu aldık. Biz takımımızı korumak için ne gerekiyorsa yaptık” diye konuştu.

“BİZ YÖNETİM NE DEDİYSE YAPTIK"
Sezon öncesi kamplarının çok iyi geçtiğine dikkat çeken deneyimli teknik adam, “Tek sıkıntımız oyuncuların geç gelmesi ve gelmemesi oldu. Bir Batuhan bir de Turgut Doğan Şahin transfer olarak bizimle birlikte oldu, bunlar dışında kimse olmadı. Bizim sıkıntılarımız bunlardı. En son oynadığımı maçtan sonra yönetim bizimle görüşmek istedi. Görüştüğümüzde benim mutsuz olduğum, takımla uyum olmaması, oyuncularla eksik olması, devamlı ‘oyuncular gelmesi lazım’ demem ve en önemlisi zaman. Ben hep zaman istedim. Örneğin Fenerbahçe çok iyi transferler yaptı, iyi oyunculara sahipler. Şu anda onların durumu da belli çünkü antrenörleri yeni. Trabzonspor çok iyi. Önemli oyuncular aldılar ama onlar da yeni bir takım. Zaman tanımazsanız başarılı olmazlar. Bizim 3 maç olmuş, biri Trabzon, biri Başakşehir, biri Adana maçı. Zaten eksik kadromuz var, takımı kuramamışız. Benim daha oynatamadığım transfer ettiğimiz oyuncular var. Kullanma şansım olmadı çünkü hazır değiller. Ama 3. hafta oynanıyor ve beni çağırdılar, böyle sıkıntılar olduğunu söyleyip ayrılabiliriz dediler. Ben de hemen dedim. Benim sizden istediğim sözleşme şartlarını halletmemiz. Şöyle bir düşünmek lazım, 3 maç sonunda böyle karar alıp şey olunca, iyi düşünmek gerekiyor. Takımdan hiçbir beklentisi olmayan yönetim var. Hiçbir beklentimiz yok dediler. Biz yönetim ne dediyse onu yaptık. Böyle bir karar alınca da hemen yapabiliriz dedik. Bizim düşüncemiz farklı olsaydı, bizi sezon başı çok isteyen takım oldu biz hayır dedik. Ben çalıştığım takımı yarı yolda bırakmam. Kasımpaşa beni daha önce de istedi ben hiçbir takımı yarı yolda bırakmadım” ifadelerini kullandı.

“1 GÜN SONRA TEKRAR DÖNMEMİ İSTEDİLER"
“Yönetim tekrar takımın başına geçmemi istedi” diyen Çalımbay, “Aynı yönetim, tamam bitirelim derken 1 gün sonra bana tekrar dönmemi, takımın başına geçmemi söyledi. Bizim kişiliğimiz ve düşüncemiz var, dönmemiz mümkün değildi, teşekkür ettim ve işimize bakalım dedim. Biz bu şekilde ayrıldık. Biz ekip olarak kimseye yanlışımız olmadı. Biz verdiğimiz sözün her zaman arkasındayız. Yönetimler bize bir hedef gösterir, biz her zaman bunun üstüne çıkmışızdır. Geçen sene 15. olun dediler, biz 7. olduk. Avrupa’yı en ok hak eden taraftık ama olmadı. Bizim en çok üzüldüğümüz şey, 100’den fazla maç seyrettik ve ucuz oyuncular bulduk ama yönetimimiz kabul etmedi. Sezon başında zaten olumsuz şeyler vardı. Neticede yönetimle konuştuk, şu anda da ayrılmış olduk” şeklinde konuştu.

“BU TAKIMA BİRAZ ZAMAN VERSELERDİ ÇOK İYİ BİR DURUMA GELECEKTİ"
Görevden kaçan birisi olmadığını söyleyen Rıza Çalımbay, “Biz çoğu takımı çok yerden kurtardık. Rize’de çok zor günler yaşadım. Eskişehir’de öyle yaşadım. Sivas’ta yaşadım, her yerde yaşadım. Burada da yaşatmadım hiçbir zaman. Daha 3 hafta olmuş, başarısızlığa zaten tahammülümüz yok. Bu takıma biraz zaman verselerdi çok iyi bir duruma gelecekti. Sakin olup zaman vermeleri gerekiyordu. Herkesin destek çıkması gerekiyordu. İstediğimiz desteği bulamadık. Bu ayrılmanın sebebi başka şeyler olabilir ama biz hemen tamam dedik. Biz görevden kaçmadık, sonuna kadar gitmek istedik. Seyretmediğim oyuncuları aldım ben, onları ben lig maçında görebildim ancak. Böyle teklif gelince ben tamam dedim. Güven olması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“BİZİM İSTEDİĞİMİZ BİRAZ ZAMANDI"
“Ben ne olursa olmaz hiçbir zaman görevimizi bırakıp başka yere gitmedim, bu yanlışı kimseye yapmadım” diyen Çalımbay, şunları söyledi:
“Böyle ayrıldığımız için üzgünüz. Biz sezonu kötü bitirmezdik. Benim kendi kurduğum bir takım, çoğu kendi getirdiğim oyuncular. Kesinlikle başarılı olacaktık, zaman lazımdı. Bizim istediğimiz zamandı. Zaman olmayınca başka bir şey yapma şansınız olmuyor. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Kimsenin kimseyi kırmasına gerek yok. Kasımpaşa yönetimine saygımız sonsuz. Böyle olması gerekiyordu ve oldu. Ben bütün Kasımpaşa camiasına başarılar diliyorum.”

“BİZ HER YERDEN ÇOK İYİ ŞEKİLDE AYRILDIK"
“Donk ve Eren’in gitmesini istemedik” diyen Çalımbay, bu oyuncuların kalması ve üzerine 4 oyuncu aldıklarında şampiyonluğa oynayacaklarını söylediğini belirterek, “Fakat ucuz oyuncu alacağımızı ve küçülmeye gideceğimiz söylediler. Fakat bunu da kabul etmediler. Bizim dışımızda kimse oyuncu alamaz. Bir tek Sadiku’yu aldık, onun dışında kendi seyrettiğimiz oyuncu alamadık. TV’den seyredip alıyorsunuz. Bunların hepsine ben kefilim. Ben bu oyuncuları almadık demedim, ben buna izin vermem. Bu oyuncuların hepsini biz getirdik, bu kadroya sadece zaman lazım. Çoğu oyuncumuzu oynatamadık. Bizim sıkıntımız buydu yani. Biz her yerden çok iyi şekilde ayrıldık. Kimseyle sorunumuz olmadı. Hepsiyle çok iyi şekilde görüşürüz. Biz buradan da iyi bir şekilde ayrılmak istiyoruz. Kimseyle sorunumuz yok. Üzücü olan sadece 3. hafta olmasıydı. Bizim tek istediğimiz zaman sabır ve destekti. İstediğimiz şekilde olmayınca böyle bir karar aldık” dedi.

“TEK İSTEDİĞİMİZ KASIMPAŞA’NIN BAŞARISIYDI"
Bir söz verdiklerini ve bunun dönüşünün olmayacağının altını çizen deneyimli teknik adam, “Bana deselerdi ki biz hiç oyuncu almıyoruz, bu kadroyla gidiyorsun, U21’den oyuncu alıp devam ediyoruz deseydi dahi biz oradaydık. Biz bir söz verdik, bunun dönüşü olmaz. Ben kolayı seçebilirdim. Hedefim var, yukarıya oynamak istiyorum ve ayrılmak istiyorum derdim. Benim hedefim Kasımpaşa’da Şampiyonlar Ligi’ydi. Sadece 3-4 oyuncuydu alacağız, mevcut kadro üstüne. Oyuncu almış alamamış yapacak bir şey yok. Bizim tek isteğimiz Kasımpaşa’nın başarılı olmasıydı” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın