• Spor

IAAF Çocuk Atletizmi semineri yarın Adana'da başlayacak

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü eski milli atlet Necdet Ayaz, tüm sporların temelini oluşturan atletizmin ülke genelinde bilimsel yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.
IAAF Çocuk Atletizmi semineri yarın Adana'da başlayacak
ADANA / İHA - Ayaz, IAAF ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF) ortaklaşa yürüttüğü ve yarın Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda (BESYO) başlayacak olan, “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri”nin çok önemli bir çalışma olduğunu, seminere BESYO öğrencilerinin yanı sıra kentte görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri ile Atletizm Antrenörlerinin katılacağını açıkladı.

Spor dalları arasında en önem verilmesi gereken branşın atletizm olduğunun altını çizen Ayaz, şöyle devam etti:
“Sporla yeni tanışacak olan küçük yaş grubu öğrencilerin antrenmanı, müsabakalara hazırlanmaları farklı olur. Öğrencilerle çalışacak antrenörleri bu gibi seminerlerle destekliyoruz. IAAF’nin hazırladığı program doğrultusunda Türkiye’de ki tüm üniversitelerin BESYO ile işbirliği yaparak sağlıklı, bilinçli geleceğin Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarını yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Tüm sporların temelini oluşturan atletizmin ülke genelinde bilimsel yapılmasını sağlayacağız. Etkinliğimize destek veren üniversitelerin rektör ve BESYO müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri ile sponsor kuruluşlara teşekkür ederiz.”

Ayaz, seminerde 30 yıldır farklı bölgelerde il spor müdürlüğü görevini sürdüren Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin bilgisi ve deneyimlerinden de yararlanacaklarını, seminer kapsamında uygulamalı çalışmalar da yapacaklarını sözlerine ekledi.

2 gün sürecek IAAF Çocuk Atletizm Semineri’ne, IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, IAAF Çocuk Atletizmi Eğitmeni Dr. H. Ahmet Pekel, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Eski Milli Atlet Mehmet Çetinel, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Perican Bayar ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner konuşmacı olarak katılacak.
Yorum Yazın