TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

İrfan Buz: "Manisa maçını kazanıp, lider olacağız"

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Manisa Futbol Kulübü maçını kazanarak liderlik koltuğuna oturmak istediklerini söyledi.
İrfan Buz: "Manisa maçını kazanıp, lider olacağız"
Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Yılport Samsunspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Afjet Afyonspor deplasmanından 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını belirtip, tam anlamıyla Manisa FK maçına odaklandıklarını belirterek açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü kendi sahalarında karşılaşacakları Manisa Futbol Kulübü maçını da değerlendiren İrfan Buz, "Önümüzde Manisa Futbol Kulübü maçı ile birlikte lider olma imkanımız var. Büyük taraftarımızın önünde oynayacağız. Bu günlerde şehrin de kenetlenmesiyle birlikte belirli bir havanın geldiğine inanıyorum. Biz de müsabakayı bekliyoruz. İçeride tamamen odaklanmış vaziyetteyiz. Rakibimize karşı saygılıyız. Lider olarak buraya geliyorlar. Önemli bir kadroya sahipler. Biz de kendi sahamızda oynuyoruz. Bizim de hedefimiz belli. Ondan dolayı iyi bir müsabaka olacağını düşünüyorum. İnşallah 3 puanla bizim ayrılacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Bu müsabakalar önemli ama 3 puandan daha fazla bir şey vermeyecektir"
Önemli olanın sezon sonu ipi göğüslemek olduğunu ifade eden İrfan Buz, "Önemli ve ciddi bir müsabakaya çıkıyoruz. Burada coşkulu bir şekilde maçımızı kazanıp devam etmek istiyoruz. Bizim hedefimiz belli. Maç trafiğine baktığımızda son haftalarda çok yoğun bir maç trafiğine girdik. Tarsus İdman Yurdu maçını oynadık, peşine kupa maçı yaptık. Ardından deplasmanda Afjet Afyonspor ile karşılaştık ve şimdi de Manisa Futbol Kulübü ile karşılaşacağız. Daha sonra hafta içerisinde Diyarbakır’a gidiyoruz ve peşine de Kırklarelispor geliyor. Dolayısıyla burada iyi konsantre olmak gerekiyor. Bizler de bu konuda tecrübelendik. Bunlar önemli müsabakalar. Ancak size 3 puandan daha fazla bir şey vermeyecekler. Burada en önemlisi liderlik. Samsunlu olmak ve Samsunsporlu olmak bir ayrıcalık olması gerekiyor. Bu güzelim şehrin kenetlenmesiyle birlikte Samsunspor’un büyük taraftara ve ayrıcalık oluşturduğunu bu haftada görebileceğiz. Haftalar içerisinde bunun daha da büyüyeceğini, Samsunlu ve Samsunsporlu olmanın gurur verici olduğunu ispatlamamız gerekiyor" diye konuştu.

"Manisa FK maçını kazanıp, lider olmak istiyoruz"
Manisa FK’yı yenerek liderlik koltuğuna oturmak istediklerini ifade eden İrfan Buz, şunları söyledi:
"Seyirci ile taraftar arasında fark var. Seyirci gelir izler ve gider. Taraftar gerçekten sever. Taraftar üzülür, taraftar gönülden sever. Bu bir ayrıcalıktır. Kendi şehrinizde kendi takımınızı tutabiliyorsanız ne mutlu size. Hepimizin ortak bir hedefi var. Burada egoların yeri yok. Ortak hedefte egoların yeri yoktur. Ondan dolayı biz hepimiz kenetleneceğiz ve tamamen oyunumuza odaklanacağız. Taraftarlarımız da bizleri sonuna kadar destekleyecektir. Hem 3 puanı hem de liderliğimizi almak istiyoruz ve yolumuza devam etmek istiyoruz."
TFF 2. Lig 6. hafta maçında 15 puanla lider olan Manisa FK ile 13 puanla 2’inci sırada bulunan Yılport Samsunspor, Cumartesi günü saat 19.00’da 19 Mayıs Stadyumu’nda karşılaşacaklar. Maçı, hakem Çağdaş Altay yönetecek.