TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

İstifası istenen başkandan taraftara hodri meydan

Balıkesirspor taraftarlarının yürüyüş yaparak istifaya çağırdıkları Başkan Tuna Aktürk'ten taraftara cevap geldi.
İstifası istenen başkandan taraftara hodri meydan
BALIKESİR / İHA - Bindiği cip yüzünden eleştiri yağmuruna tutulan ve bir benzin istasyonu olduğu iddia edilen Başkan Tuna Aktürk, "Böyle bir şeyi çıkartsınlar istifa ederim" dedi.

Geçen sezon süper ligden düşen Balıkesirspor, yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı. 2'si yabancı 2'si yerli 4 futbolcu ile anlaşan Balıkesirspor'da futbolculara imza töreni düzenlendi. Kulüp Basın Sözcüsü Cengiz Güneş, yeni transferleri tanıttı. Güneş, "Bugün 4 yeni futbolcumuzla anlaşmış bulunmaktayız. Sanko, Azerbaycan takımından geldi. 2 yıllık anlaşma yaptık kendisi ile. Daha önceden hepimizin tanıdığı Karikari ile 1 yıllık kiralama sonucu anlaştık. İsveç'in Halmstad takımından transfer ettik. Hüseyin Tok, Şanlıurfaspor'dan stoper olarak anlaştık. Eren Özer ise Alanyaspor'dan yeni transferimiz" dedi.

Futbolcular düzenlenen imza töreni ile kendilerini kırmızı-beyazlı yapan sözleşmelere imza attı.

BAŞKAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Balıkesirspor'da bazı taraftar gruplarının önceki akşam 49. yıl kutlamalarında Kulüp Başkanı Tuna Aktürk'ü istifaya davet etmesinin üzerine Başkan Aktürk, bu konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bindiği cip yüzünden eleştirilen ve bir benzin istasyonu sahibi olduğuna yönelik sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan Başkan Aktürk, kendisini eleştirenlere seslendi. Tuna Aktürk, "Protesto etmek ya da yürümek toplumda en doğal demokratik haklardan birisi. Bunun kişilik haklarına saldırı olmadan olması daha güzel olurdu. Arkadaşlar iddia ediyorlar, benzinlikti arabaydı diye. Çok basit; benim üzerime, hanımımın üzerine, annemin, babamın, kayınpederimin, dayımın, amcamın üzerine öyle bir şey bulsunlar, bulunduğu an kulüp başkanlığından istifa ederim. Bu kadar açık ve net konuşuyorum. Aldığım araba 91 bin liralık araba. 16 yıllık inşaat mühendisiyim. Arabamın faturasını da isterseniz paylaşabilirim. 47 bin lirası geçen yıl ödemeli, 44 bin lirası bu sene ödemeli 91 bin lira. İnsanların yaptığı hizmetleri beğenmeyebilirsiniz. Kilolu dersiniz, saçı şu dersiniz. İthamlar çok ağır. Rabbimiz ne diyor? Bana her şeyle gelin kul hakkı ile gelmeyin diyor. Orada yazanlarla, söyleyenlerle mahkeme önünde ve mahşerde hesaplaşacağım. Tüm sülalemi saydım çıkarsınlar böyle bir şeyi istifa ediyorum. Keşke taraftarlarımızı o yağmurda yürüten insanlar da bir parça cesaretli olup, kendileri de orada olabilselerdi. Gündemimizde kongre yok, mahkemenin vereceği karara göre hareket edeceğiz. Şu an süper lige çıkmak için bir takım kuruyoruz, inşallah bunu da başaracağız" dedi.

Başkan Aktürk, transfer çalışmaları ile ilgili sorulan bir başka soruyu da, "Ragıp Başdağ ve Yiğitcan Erdoğan transferleri de bitmiş durumda. İki arkadaşımız da yarın imza atacak. Onun dışında da görüşmelerimiz devam ediyor. Balıkesir'e yakışır bir takım kurup süper lig hedefi için elimizden geleni yapacağız" cevabını verdi.
Yorum Yazın