TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

İsviçrede’ki Thai-Boks turnuvasında Dilara Yıldız şampiyon oldu

İsviçre’nin Basel kentinde ringe çıkan Thai-boksçu Dilara Yıldız, İsviçreli Sandra Matzinger karşısında mükemmel bir performans sergileyerek şampiyon oldu.
İsviçrede’ki Thai-Boks turnuvasında Dilara Yıldız şampiyon oldu

Maçın başından itibaren üstünlüğü elinden bırakmayan Dilara, izleyenlerden de tam not aldı.Karşılaşmanın ardından sporcunun basın danışmanı Vedat Alyaz yaptığı açıklamada, "Thai-boks’da, 2 kez dünya şampiyonluğunu yaşamış olan Kayserili Dilara yıldız, bu sonuçla dünyanın en iyisi olduğunu yeniden ispatlama fırsatını buldu. Dilara, her maçına Türk bayrağıyla çıkarak İstiklal Marşımızı okutuyor. Aldığı kemerler de ülkemiz adına kaldırıyor ve ülkesini çok seviyor. Dilara Yıldız, dünya şampiyonluğu için çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Almanya doğumlu Dilara, Türk vatandaşlığını koruyor” dedi.

Dünyanın en iyi antrenörleri arasında yer alan Ralf Hasenohr ile Almanya'nın Singen kentinde bulunan Thai-Box Club’ta antrenmanlarını sürdüren Dilara Yıldız'ın hem antrenörü hem de menajeri olan Hasenohr, Dilara’nın dünyanın en iyi sporcularından birisi olduğunu belirterek, "Kendisi çok istekli ve hırslı bir sporcu. Mükemmel bir disiplin içerisinde çalışmalarını sürdürüyor ve bunun karşılığını da alıyor. Dilara, dünya şampiyonluğunun yanı sıra birçok defa Avrupa Şampiyonluğu’nu ve diğer birçok başarılar elde etmiş yetenekli bir sporcu” diye konuştu.

Ayrıca Ralf Hasenohr, Dilara'yı sene sonunda Thailand'a götürerek bu sporun anavatanındaki sporcularla dövüştürüp Dilara'yı dünyaya tanıtacağını belirtti.

International Sport Kickboxing Association (ISKA) federasyonunun düzenlemiş olduğu şampiyonada rakibine göz açtırmayan Dilara Yıldız, maç sonrası hakemlerin ortak kararıyla şampiyonluk kemerini beline taktı. Ringe Türk bayrağıyla çıkan sporcumuz Avrupa'nın göbeğinde İstiklal marşını okuttu.

Yorum Yazın