TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Kazanacağız, bu ülkeye yakışır

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini kazanacaklarına inandıklarını söyledi.
Kazanacağız, bu ülkeye yakışır
İHA - Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası logo ve sloganı tanıtım toplantısında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açıklamalarda bulundu.

Heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten Bak, “Ülke olarak heyecanımızı paylaşmayı severiz. Yaptığımız statlar bizi gururlandırıyor. Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelen biri. O da çok istiyor, desteği tam. Başbakanımız da aynı şekilde destek veriyor. Hükumet olarak da arkasındayız. Ülkemize böylesi organizasyon çok yakışır. TFF ile her noktada beraber hareket ediyoruz. ‘Birlikte Paylaşalım’ sloganı hayırlı olsun. Geleneklerimizde var. Misafir etmeyi severiz. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ile kutlayacağız. 30’un üzerinde stat yapıldı. 12 tanesi yapıldı. Bu yıl 6 tanesi daha bitireceğiz. Yeni projelere de devam ediyoruz. Bunların seferberliğini Cumhurbaşkanımız başlattı” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN SPORDA BAŞARILI OLMASI İSTİYORUZ”

Hükumet olarak futbolun marka değerinin artmasını istediklerini vurgulayan Bakan Bak, “Genç nüfusla bu ülkenin sporda başarılı olması istiyoruz. Alt yapı çalışmalarını yaptık ve devam da ediyoruz. 27 Nisan’da hazırlanacak dosya için her tülü desteği veriyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak hazırlıklara eşlik ediyoruz” şeklinde konuştu.

“PARİS, LONDRA VE BERLİN KADAR GÜVENLİ BİR ÜLKEYİZ”

Türkiye’nin turizm cenneti olduğunu ifade eden Osman Aşkın Bak, “Her şey için hazırız. Pek çok büyük organizasyon yaptık. Bize çok yakışır ve çok istiyoruz. Heyecanımız var. En az Paris, Londra ve Berlin kadar güvenli bir ülkeyiz. Biz sıcak insanlarız. Tribünleri bu halka büyük keyifle dolduracak. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum, biz alacağız. Bu millet bunu çok hak ediyor. Biz futbolda ve ekonomide büyüyoruz. Bu noktada beraberiz. Kazanacağız, başaracağız, bu ülkeye yakışır” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın