TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Lionel Messi'den 4. dalya

Yeşil sahaların en önemli yıldızları arasında gösterilen Arjantinli Lionel Messi, Barcelona formasıyla 400. maçına çıkacak.
Ozan Koltuk - İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) çeyrek finalinin ilk ayağında Levante'ye bu akşam konuk olacak Barcelona'da, yıldız oyuncuya görev verilmesi halinde Katalan ekibindeki 4. dalyasını yapmış olacak.

FIFA Altın Top (Ballon d'Or) Ödülü'nü 4 yıl üst üste kazanan tarihteki tek futbolcu unvanına sahip Lionel Messi, Barcelona'nın Levante karşısında gol yollarında yine en önemli kozu olacak.

Barcelona Teknik Direktörü Gerardo Martino, 26 yaşındaki yıldız oyuncunun uzun ve zorlu bir sakatlık döneminden çıkmasına rağmen sahalara çok hızlı bir dönüş gerçekleştirdiğini ve yeniden formunun zirvesine ulaştığını vurguluyor.

MARTİNO GÜVENİYOR
"Sakatlığının ardından kupada iki harika maç çıkardı" diyen Martino, Messi'nin kendini iyi hissettiğini ve böyle devam ettiği sürece her karşılaşmada oynayacağını vurgulayarak futbolcusuna duyduğu güveni gösteriyor.

Messi, 10 sezonu aşkın bir süredir formasını giydiği Katalan temsilcisinde ilk karşılaşmasına 2003'de Porto ile Barcelona arasında oynanan dostluk maçıyla çıkmış ve formasını bir daha da bırakmamıştı.

REKORLARIN ADAMI MESSİ
Barcelona'nın "gol makinesi, genç yaşına rağmen 6 lig, 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupası, 2 İspanya Kral Kupası ve 2 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşamayı başardı.

Katalan temsilcisinde henüz 24 yaşındayken kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını kazanan Messi, La Liga'da 200 gole 25 yaşında ulaşan tek futbolcu konumunda. Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü 3 kez kazanan tek futbolcu Messi, Barcelona formasıyla 399 karşılaşmada 331 kez fileleri havalandırmayı başardı. Messi, 2012 yılında Barcelona ve Arjantin Milli Takımı ile toplamda 91 gole imza atarak Alman oyuncu Gerd Müller'in 1972'deki bir sezonda 85 gollük rekorunu da kırmıştı.

Arjantinli oyuncu bu sezon üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sadece 20 maçta forma giyebilirken, bu karşılaşmalarda 18 gol kaydetti.
Yorum Yazın