• Spor

Liverpool menajeri Jürgen Klopp taraftarı uyardı: Lütfen şampiyonluğu kutlamak için biraz bekleyin

Premier Lig ekiplerinden Liverpool, şampiyonluğunu ilan ederek taraftarlarının 30 yıllık hasretine son verdi. Alman menajer Jürgen Klopp, yıllar sonra gelen şampiyonluğu kutlayan taraftarları uyardı.
Liverpool menajeri Jürgen Klopp taraftarı uyardı: Lütfen şampiyonluğu kutlamak için biraz bekleyin
Euronews'de yer alan habere göre, Liverpool Echo gazetesinde açık bir mektup yazan Alman teknik adam, topluca yapılan sevinç gösterilerinin Covid-19 salgını ile mücadelede tüm çabanın boşa gitmesine neden olabileceğini ve bundan dolayı taraftarların çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Bizzat kendisinin kaleme aldığı yazıda Klopp, "Tutkunuzu, tezahüratlarınızı, yenilgiyi kabullenmeyişinizi, bağlılığınızı, oyun anlayışınızı ve yaptığımız şeye olan inancınızı çok seviyorum. (...) Ancak cuma günü Pier Head'de yaşananlardan hiç hoşlanmadım, bunu da belirtmeliyim. Ben bir insanım, sizin tutkularınız benim de tutkum fakat şu anda en önemli olan şey kalabalık halde bir araya toplanmamız. Bunu, toplumumuzdaki en savunmasız kişilere, her şeyini veren ve ayakta alkışlanan sağlık çalışanlarına, bir kulüp olarak bize yardımcı olan polis ve yerel yetkililere borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Klopp mektubun devamında, "Zaferi kutlayın ama sevinç gösterilerinizi belli sınırlar içinde gerçekleştirin. Bu korkunç hastalığın yayılmaması için lütfen çok dikkatli olun. Eğer şartlar farklı olsaydı bu şampiyonluğu geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz Şampiyonlar Ligi zaferinden daha görkemli bir şekilde hep birlikte kutlardık. Doğru zaman geldiğinde kutlayacağız. Bu anların tadını çıkaracağız, şehri kırmızıya boyayacağız. Fakat şimdilik lütfen, mümkün olabildiği kadar evde kalın" dedi.

Liverpool'dan muhteşem performans: 29 maçta 82 puan topladılar
Liverpool bu sezon muhteşem bir performans gösterdi. Ligin ilk 27. haftasında sadece Manchester United deplasmanında puan kaybeden kırmızılar, 81 maksimum puanın 79'unu kazanarak tarihi bir rekora imza attı.

28. haftada Watford'a kaybeden Klopp'un öğrencileri, bu sezon ligdeki tek mağlubiyetini o maçta aldı.

Son olarak Crystal Palace'ı 4-0 yenerek bitime yedi hafta kala puan farkını 23'e çıkaran kırmızılar, Manchester City'nin Chelsea'ye 2-1 mağlup olarak puan kaybetmesiyle ilk kez Premier League'de şampiyonluğunu ilan etti.

Premier League kurulmadan önce 1989-90 yılında son zaferini kazanan Merseyside ekibi, 30 sene sonra aynı başarıyı tekrarlamış oldu.
Yorum Yazın