TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Milli antrenör Açık Balkan Wushu Şampiyonası'na davet edildi

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde wushu sporunu sevdirmeye çalışan milli sporcu ve antrenör Bilal Çelebi, Wushu Federasyonu tarafından Sakarya’da yapılacak olan Açık Balkan Wushu Şampiyonası’na davet edildi.
Milli antrenör Açık Balkan Wushu Şampiyonası'na davet edildi
Ozan Koltuk - SAMSUN / İHA - Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde geleceğin sporcularını yetiştiren wushu antrenörü Bilal Çelebi, kayıtlı 220 sporcuya eğitim veriyor. 1991 yılında kungfu sporuna başlayan Milli Antrenör Çelebi, aynı yıl İstanbul’da yapılan Sanda ve Taolu Sampiyonası’nda 70 kilogramda Türkiye birincisi, 1992 yılında Sanda Karadeniz Bölge Birinciliği ve 1993 ile 1998 yılında İstanbul’da yapılan Sanda ve Taolu Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldu.

1997 yılında Çin’de gördüğü 6 aylık eğitim sonunda belge alarak antrenörlüğe başlayan milli sporcu, 19 Mayıs ilçesinde wushu sporunu geliştirmek için her yaştan kişilere eğitim veriyor. Wushunun Çin savunma sanatının genel adı olduğunu söyleyen Çelebi, “Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer koreografik hareketler ve uzak doğu felsefi ‘vu, şu’ adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. İnsan karakterinin geliştirilmesi iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörü hoş görü davranış biçimi sağlar” dedi.

12-15 haziran tarihleri arasında Sakarya’da yapılacak olan Açık Balkan Wushu Şampiyonası’na yetkili antrenör olarak davet edilen Bilal Çelebi’nin bu yıl 6 öğrencisi milli takıma çağrıldı.
Yorum Yazın