TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Milli badmintoncu Zehra Erdem'in gözü olimpiyatlarda

Badmintonda Avrupa'nın en başarılı 4 genç sporcusundan biri seçilen Zehra Erdem, hedef büyüterek gözünü olimpiyatlara dikti.
Milli badmintoncu Zehra Erdem'in gözü olimpiyatlarda
AA - Milli badmintoncu Zehra Erdem, Badminton Avrupa tarafından düzenlenen "2017'nin en iyi sporcuları" organizasyonunda, gençler kategorisinde en iyi 4 sporcu arasına girdi.

Her kategoride dörder badmintoncunun yer aldığı oylama sonucunda, en iyi sporculardan biri seçilmenin mutluluğunu yaşayan Erzincanlı 16 yaşındaki lise öğrencisi Zehra Erdem, Avrupa şampiyonalarının yanı sıra olimpiyatlara katılarak Türkiye'ye madalya kazandırmak istiyor.

Zehra Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2017'nin en iyi sporcuları" organizasyonunda 4 bin 700 oy alarak gençler kategorisinde Avrupa'nın en iyi 4 sporcusundan biri seçildiğini belirterek, "Çok mutluyum, bu sürece çok çalışarak geldik. Zaman zaman günde üç antrenman yaptık. Çok iyi hazırlanarak Avrupa Şampiyonası'nda istediğimiz sonuçların daha iyisini aldık. İnşallah daha iyi başarılar elde edeceğiz." diye konuştu.

"Hedefim olimpiyatlarda madalya kazanmak"

Hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu belirten milli sporcu, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 7 senedir spor yapıyorum, hem eğitimimi hem de badmintonu aynı anda götürüyorum. Hedefim olimpiyatlarda madalya kazanmak, Türk bayrağını göndere çektirmek. İstanbul Beykent Okyanus Anadolu Lisesinde okuyorum. Derslerimi hiç aksatmadım. Hem sporda hem de derslerimde başarılı oldum. Okulumda bu yıl son sınıftayım, inşallah okulumu da başarıyla tamamlayacağım. Desteklerinden dolayı ailem ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum."

Badminton Milli Takımı Antrenörü Murat Sönmez de Zehra Erdem'in Avrupa'nın en başarılı genç sporcularından biri seçilmesinin Türkiye adına gurur verici olduğunu söyledi.

Genç sporcunun bu başarıyı hak ettiğini söyleyen Sönmez, "Sporcumuz yıllardır ülkemize çok kıymetli başarılar getirdi. Ülkemize branşında ilk Avrupa şampiyonluğunu 2016 yılında çiftlerde Rusya'dan getirdi. Daha sonra Çekya'daki 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda çiftlerde ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Yani ülkemizin iki Avrupa şampiyonluğu var, ikisi de partneri Bengisu Erçetin ile Zehra'ya ait." değerlendirmesinde bulundu.

Sönmez, Türkiye'nin badmintondaki başarısına dikkati çekerek, "Avrupa'da badmintona en geç başlayan ülkelerden biriyiz ama çok hızlı tırmanış içindeyiz. Zehra'nın '2017'nin en iyi sporcuları' organizasyonuna aday gösterilmesi bile bizim için çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

Murat Sönmez, milli sporcunun yeni hedeflerine de değinerek, "Zehra'nın yaşı çok küçük, kızımızla hedeflerimiz var. Beş yıl içinde Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra olimpiyat hedefine ulaşmaya çalışacağız." diye konuştu.
Yorum Yazın