TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

O kaleciye Mini Cooper mı yolladık

Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat, son haftalarda oynadıkları maçlarla ilgili yapılan şike yorumlarının mantık dışı olduğunu savunarak biz kalkıp da o kaleciye Mini Cooper mı yolladık? Bunu söyleyenler onu düşünsün dedi.
O kaleciye Mini Cooper mı yolladık
İSTANBUL (AA) - Sarı-kırmızılı kulübün 23 Mayıs Cumartesi günü yapılacak seçimli olağan genel kurulundan sonra görevi sona erecek Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat,  Türk Telekom Arena medya merkezinde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

Yarsuvat, kazandıkları son maçlarda şike iddialarının gündeme taşınmasını eleştirerek, "Akıl dışı şeylere inanmak benim kitabımda yok. Akıl dışı anketlerden bahsediyorlar, Avrupa'da anket yapılmış. Kim yapmış anket. İnsanlar nasıl kandırılmak isteniyor. Kaldırılmak isteyen varsa kandırılsın. Ben kendimi ve oyuncularımı bilirim. Bütün maçlara bakın, kaleciler de hata yapar. Beşiktaş'ın kornerden yediği golde, 'Beşiktaş'ın kalecisi şike yaptı' mı? diyeceksiniz. Böyle tevatüre pek kulak asmayın. Biz kalkıp da o kaleciye Mini Cooper mı yolladık. Bunu söyleyenler onu düşünsün" şeklinde konuştu.

"Mali açıdan toparladık"
Duygun Yarsuvat, görev yaptıkları süre boyunca sarı-kırmızılı kulüpte bir çok sorunu çözdüklerini belirterek, "Bugün sporda başarılı bir duruma geldik, mali açıdan toparladık" dedi.

"Gayet normal"
Duygun Yarsuvat,  iki başkan adayının kendisinin adil olmadığına yönelik söylemleri olduğunun aktarılması üzerine, şöyle konuştu:
"Bu serzenişleri hiç anlamıyorum. Ben başkanlık yarışına girmiş değilim. Galatasaray TV'nin sadece belli adayları ekranlara taşıdığı doğru değil. Üç adayın da gelip orada konuşabileceği söylendi. Bunun söyleyen aday arkadaşımız 'gelmeyeceğim' dedi. Galatasaray Kulübü bütün adaylara bütün kapılarını açmıştır. Ben başkan değilim artık, iki gün sonra sıradan bir adamım. Niye bir oyumu kime kullanacağımı söylemeyeyim. Benim başkan yardımcım olan bir kişi gelmiş ise benim ona oy kullanmam da gayet normaldir. Ben o kadar önemli bir adam değilim ki. Beni hedef almalarını hiç anlamıyorum. Bu alınganlığı da anlamıyorum. Tüzüğümüzde de tarafsız olacağım diye bir şey de yok."

Görev yaptığı bütün kurumlarda birlikte çalıştığı kişilere teşekkür ettiğini vurgulayan Yarsuvat, şunları kaydetti:
"Arkadaşlarımın hepsine mektup yazdım, teşekkür ettim. Bu arada Fatih Terim'e de yazdım çünkü o da Galatasaray'ın hocasıydı. Bugünkü takımı kuran da oydu. Bakmayın bir takım yanlış anlaşılmalar oldu, geldi gitti. Tatsız şeyler oldu ama Fatih Terim Galatasaraylı bir arkadaşımızdır. Fatih Terim bugün şampiyonluğa oynayan takımın kurucusudur. Kötü bir antrenörün eline bırakılmış iyi oyunculardı. Biz o iyi oyuncuları destekledik, bir araya getirdik, kendilerinin iyi olduğunu söyledik ve bugünkü duruma geldik. Bunun için Fatih Terim'e özel olarak o teşekkür mektubunu yazdım."

"Hala yolumuz yok"
Duygun Yarsuvat, Galatasaray Futbol Takımı'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yaptığı ziyaretle ilgili bir soruya, şu cevabı verdi:
"Saray ziyaretini ben yapmadım. Ben sadece kulüplerbirliği ile birlikte 18 kulübün başkanlarıyla beraber gittim. Orada Abdurahhim Albayrak'ı haksız bir şekilde harcadılar. Albayrak, Gençlerbirliği maçı için gitmişti. Sporcularımız ödül alıyordu. Ankara'da bir talep geldi, 'takımı al ziyarete gel' diye. Ziyaret yapıldı. Devlet kademesiyle iyi ilişkilerimiz oldu fakat hala yolumuz yok. Hala metro çalışmıyor. Dolayısıyla tabloya baktığımızda değişiklik olmamış."

Futbolda şike soruşturmasıyla ilgili demeçlerinin sürekli tartışıldığının sorulması üzerine Yarsuvat, "Ben 'şike yapılmıştır veya yapılmamıştır' demedim. Buraya dikkat çekiyorum. Ben delilere de gitmedim. Ben ceza hukuku dersini anlatıyorum.  Benim söylediğim Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri olağanüstü yargı makamlarıdır, kalkmaları gerekir. 'Aziz Yıldırım'ın yargılandığı mahkeme yanlış bir mahkemedir' dedim. Olağanüstü bir mahkemede yargılanmaması gerektiğini söyledim" şeklinde görüş belirtti.

"Fenerbahçe ile düşmanlığın sona ermesi için çalıştım"
Fenerbahçe Kulübü ile olan ilişkilerine de değinen Duygun Yarsuvat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben bu iki büyük camia arasında düşmanlığın sona ermesini istedim, bunun için de çalıştım. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na da gittim. Vaktim çok azdı. Başarılı olamadığımı kabul etmiyorum. Hiç değilse tohumlarını ektim, bu yeşerecektir günün birinde. Bu çekişmeden sorumlu olanlar yöneticilerdir. Öyle fanatikler var ki sarı kırmızı rengi bir arada gördükleri zaman deliriyorlar. Bir kısmı da sarı lacivertli rengi gördüğünde çıldırıyorlar. Bunu ortadan kaldırmak lazım. Hepsi aynı insan. Spor bir eğlence. Beni Fenerbahçeliler nasıl görüyor bilemiyorum. Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı için adaylığımı koyarsam bana oy verip seçerlerse ne olduğunu anlardım."
Yorum Yazın