TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Pamuk'tan Sportif A.Ş. Yönetimine tepki

Orduspor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk, kongrede alınan Sportif A.Ş.'ye yönetici seçilmesine ilişkin karara tepki göstererek, Gündemde olmayan bir madde ile seçilmişler bunu nazik, nezaketli yakışan bir davranış olarak görmem.
Pamuk'tan Sportif A.Ş. Yönetimine tepki
ORDU (İHA) - Ben Orduspor Başkanıysam basketbol şubesinin ve Sportif A.Ş.'nin sorumluluğu ve vebali benimdir. Davul birinin elinde, tokmak birinin elinde. Bunu kabul etmem" dedi.

Orduspor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk, gündeme ilişkin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısının ana maddesi, genel kurulda kabul edilerek Sportif A.Ş.'de bulunan Orduspor Bayan Basketbol Takımı'nın onaylanan bir madde ile yöneticilerin seçilmesi konusu oldu. Düzenlenen toplantıda konuşan Pamuk, 4 Temmuz'da yapılan genel kurulda Sportif A.Ş.'ye yönetim kurulu atanmasını kabul etmeyeceklerini ve bugün son gün olarak atanan yönetim kurulunun istifasını beklediklerini belirtti.

Orduspor Kulübü Başkanı olarak basketbol ve futbol takımlarından yalnızca kendisinin sorumlu olduğunu ifade eden Pamuk, "Ben Orduspor Başkanıysam basketbol şubesinin ve Sportif A.Ş.'nin sorumluluğu ve vebali benimdir. Davul birinin elinde, tokmak birinin elinde. Bunu kabul etmem. Bugün son gün. Nedim beyle benim bir derdim yok. Eğer burada yapılan işlerden geri adım atmazlarsa her türlü hukuki hak için kamuoyu bana vebal vermiş, bu vebal doğrultusunda hareket edeceğim.

Orduspor Bayan Basketbol Takımı benim takımımdır, Sportif A.Ş. Orduspor Kulübü'nün bir şirketidir, yönetimi kendi kendilerine yazıp çizmişler. Bunu yapmazlarsa hukuki haklarımı kullanırım" diye konuştu.

"KAHRAMANLIĞI BAŞKA KİMSE YAPMASIN"
Hukuki haklarını bildiğini ve kamuoyunun verdiği vebali taşıdığını ifade eden Pamuk, "Hukuki haklar ne anlama gelir, basketbol takımı ben istemeden lige giremez. Ordu'yu çok seviyorlarsa, basketbol takımını çok seviyorlarsa onlar olsa da ben buradayım. Basketbol takımına para yatacaksa biz yatırırız. Biz neyin başkanıyız? Basketbol takımı için 300 bin TL yatırılmazsa küme düşermiş. Peki, futbol takımı 5-6 milyon yatmazsa o da küme düşecek.

O zaman biz buraya geldiysek futbolda transfer tahtasını açacağız basketbol takımını da lige sokacağız amacımız budur. Kahramanlığı başka kimse yapmasın. Biz seçildiysek elimiz taşın altındadır. Basketbol şubesine yönetici seçmişlerse gelecekler istifa edecekler. İnsiyatif bende olacak, isterlerse tekrardan yönetici yaparım. Basketbol takımına hoca seçiliyor bundan benim haberim yok. Kamuoyunun verdiği vebal bunu kabul etmez" şeklinde konuştu.

"BEN BU KULÜBÜN BAŞKANIYIM"
Basketbol, futbol ve Sportif A.Ş.'nin başkanının kendisi olduğunu aktara Pamuk, "Kesinlikle hukuk bizden yanadır. Ben istemedikten sonra bu kulübün başkanı olarak ne basketbol takımı ne futbol takımı lige girer ne de A.Ş işler. Bunun için son gün bugündür. Benim basketbol bilgim olmayabilir ancak yönetici arkadaşlarla bunu hallederiz.

Ben Orduspor futbol takımının da basketbol takımının da başkanıyım. Bunun için yetki ben ve arkadaşlarımdadır" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın