TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Rus atletlerin men cezası uzatıldı

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, dopingle mücadele konusunda gelişim göstermesine rağmen Rusya'ya uygulanan uluslararası organizasyonlardan men cezasının devam ettiğini açıkladı.
Rus atletlerin men cezası uzatıldı
AA - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) dopingle mücadele uzmanı Rune Andersen başkanlığında yapılan toplantıda, Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) devam eden uluslararası organizasyonlardan men cezası görüşüldü.

Toplantıda alınan karar göre, haziran ayından bu yana ARAF'ın dopingle mücadelede birçok konuda gelişme gösterdiği ve bu durumun incelenmeye devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, Rusya'da dopingle mücadele konusunda yaşanan son gelişmelere ilişkin Kanadalı hukuk profesörü Richard McLaren'in 9 Aralık'ta son raporunu sunacağı ve IAAF yetkililerinin ocak ayında Rusya'ya giderek inceleme yapacağı da bildirildi.

IAAF, şubat ayında yapacağı değerlendirme toplantısı ile Rusya'nın men cezasının sonlandırılmasına ilişkin yol haritasını belirleyecek. Bu gelişmelerin ardından Rus atletlerin, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da mart ayında düzenlenecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılım durumu da riske girdi.
Yorum Yazın